Vakbeurs Main Industry: een slimme blik op de toekomst van de industrie

Op woensdag 27 en donderdag 28 maart zal Main Industry, de vakbeurs voor industrial maintenance en smart industry, plaatsvinden in Martiniplaza te Groningen. Naast een actieve beurs, waarbij de maakindustrie de nieuwste ontwikkelingen presenteert op het gebied van slim, innovatief en duurzaam produceren, is er ook volop ruimte om kennis op te doen.

‘Onze vakbeurs is er voor bedoeld om een platform te bieden om nieuwe contacten te leggen, geïnspireerd te worden en kennis uit te wisselen. Naast een mooi deelnemersveld met ruim 75 bedrijven die actief zijn op het gebied van de maakindustrie, zijn er dagelijks kennissessies waar bezoekers informatie kunnen opdoen. De beurs biedt een blik op de toekomst van de industrie en onze deelnemers hebben dan ook veel informatie en nieuws te bieden. Wij zien er weer naar uit om na een jaar van voorbereidingen de deuren van de beurs te openen’, aldus event manager Marijke Tiehuis.

Kick-off met congres over Industry 4.0 door Region of Smart Factories
Op woensdag 27 maart start Main Industry met een congres met als hoofdthema Industry 4.0. Bekende sprekers geven acte de présence waaronder Professor Heinrich Wörtche spreekt over de kans die de Vierde Industriële Revolutie biedt voor bedrijven en professor Jan Post die de Noordelijke Digital Innovation Hub introduceert Ook Rob Goossens van Technologies Added legt de voordelen van produceren onder één dak uit en Hans Praat van het RoSF ligt het Smart Industry Assesment nader toe.

Dat Noord-Nederland een enorme potentie heeft met veel kennis over slim produceren is bekend. Dat wordt onderstreept door topbedrijven die zich gezamenlijk manifesteren in het nieuwe ‘Region of Smart Factories’, waarbij 40 bedrijven en kennisinstellingen samen werken aan de ‘fabriek van de toekomst, het RoSF.

Hans Praat van de NOM: ‘De smart industry heeft de laatste jaren een enorme boost gekregen, zich razendsnel ontwikkeld en is onmisbaar geworden binnen de maakindustrie. Elk bedrijf, groot en klein, zal zijn productieproces verder gaan digitaliseren. Wij presenteren ons als RoSF gezamenlijk met diverse bedrijven op een centraal plein op de beurs. Daarnaast organiseren wij het openingscongres.’

De fabriek van de toekomst
Virtual en augmented relaty, het zijn begrippen die wij steeds vaker tegenkomen. Nu vaak nog gezien als een spel maar de stap naar gebruik in een industriële- en leeromgeving voor allerlei doeleinden is zeer nabij e Een paradijs van efficiency waar storingen en stilstand, afval en wachttijden vergeten zaken van een lang vervlogen tijdperk zijn, dat is een Smart Factory. Waar plant managers en informatie managers samen in een naadloze mix van data en productie, van IT en fabricage, elke beweging, elke meting van elke machine/proces tot de levering kunnen volgen. Zo is er op de stand van de firma Beenen tijdens de beurs een smart fabriek te zien waarbij de klant alle functionaliteiten van besturing kan zien. Een combinatie van wireless communicatie gekoppeld met slimme sensoren. De Smart Factory is werkend te zien en toeschouwers kunnen met hun eigen Smartphone de status van de fabriek opvragen. Hoeveel batches hebben we gedraaid? Hoeveel batches moeten er nog? Wat is de kwaliteit van de sensoren en hoelang gaan ze nog mee? Maak kennis met de techniek van de toekomst!

Hoofdthema’s van de industriële vakbeurs zijn verder onder andere technologie & innovatie,  smart industry en Industrie 4.0 evenals maintenance. Alle sectoren binnen de industrie; van industriële innovaties als robotologie tot engineering tot stoom, ketel-en brandertechniek. Van onderhoudstechnologieën & -materialen, van software tot smart industry en van asset management, facility management & veiligheid tot milieutechniek en duurzaam ondernemen komen aan bod.

Main Industry wordt gehouden op woensdag 27 en donderdag 28 maart in MartiniPlaza Groningen en is beide dagen geopend van 10.00 – 18.00 uur.

Voor meer informatie, het deelnemersoverzicht, de keynotes van het openingscongres en het programma van de kennissessies: www.mainindustry.nl

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden