Vakbeurs Technology for Health

Vakbeurs en congres Technology for Health

Technology for Health, een combinatie van vakbeurs en congres, toont ontwikkelingen in de medische techniek. Op 6 en 7 oktober 2015 vindt de achtste editie van het evenement plaats in Congrescentrum 1931 in Den Bosch. Organisator Mikrocentrum verwacht 75 en 1000 bezoekers. Zij vertegenwoordigen onder meer industrie, (gezondheids)zorg, wetenschap, handels- en distributiekanalen, zakelijke dienstverlening, investeerders/financiers, zorgverzekeraars en overheid.

Technology for Health bestrijkt een breed scala aan technologieën voor de gezondheidszorg. Zo worden elektronica en mechanica belicht, maar ook microsysteemtechnologie en fotonicatoepassingen, zoals glasvezeltechnologie.

Vakbeurs

Op de beursvloer van Technology for Health domineert techniek, maar die is pas succesvol als goed wordt geluisterd naar de eindgebruiker, benadrukt beursmanager Saskia Baeten. Nico Berendsen van KeyTec Netherlands valt haar bij: ‘Wij praten zelf vaak met opdrachtgevers en niet direct met de eindgebruiker. Dit is een unieke mogelijkheid om, naast potentiële klanten, wel met eindgebruikers in contact te komen.’ Baeten vervolgt: ‘Het is daarom geen ‘technology push’ event, maar een samenkomst van bedrijven die de eindmarkt al goed kennen. Maar ook bedrijven met technologie die al succesvol wordt toegepast in andere sectoren en mogelijkheden binnen de gezondheidszorg heeft, kunnen op deze vakbeurs hun innovativiteit een impuls geven en leren van andere, ervaren bedrijven.’

Congres

Het Technology for Health congres wordt ingevuld door vier partijen met een schat aan kennis en een relevante achterban, te weten FME Life Sciences & Health, Health Valley, Medtech Partners en Pontes Medical. Zij zullen diverse onderwerpen aan bod laten komen, waaronder technologische ontwikkelingen en innovatiekansen. Het programma is opgezet vanuit een vraaggestuurde aanpak.
Naast het congres zijn er exposantenlezingen en komen onderwerpen zoals biomaterialen, 3D-printen en embedded software aan bod. Verder is er ruimte voor workshops voor het management van bedrijven.

Ga naar het event

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden