Vakbeurs Schweissen & Schneiden voor las-, snij- en coatingtechniek

Vakbeurs Schweissen & Schneiden

Eens in de 4 jaar komt de internationale vakwereld van het verbinden, scheiden en coaten bijeen op de vakbeurs Schweissen & Schneiden. Normaal gesproken in Essen, maar omdat het beurscomplex daar wordt verbouwd, slaan de ruim 1000 exposanten van 25 tot en met 29 september eenmalig hun tenten op in Düsseldorf. Er worden rond de 55.000 bezoekers verwacht.

Zoals zo veel grote technische vakbeurzen in Duitsland kent ook Schweissen & Schneiden een zeer internationaal karakter. De exposanten zijn afkomstig uit 40 landen. De meeste komen uiteraard uit Duitsland (368), gevolgd door China (215), Italië (89) en de Verenigde Staten (32). Alle grote marktpartijen zijn weer van de partij. Op de deelnemerslijst staan onder meer de namen van Air Liquide, Esab, Fanuc, Fronius, Kuka, Lincoln Electric, Messer, MicroStep, Trumpf, voestalpine en Yaskawa.

Thematische indeling

De beurs richt zich vooral op beslissers uit automobiel- en vrachtwagenbouw, scheepsbouw, machine- en installatiebouw, buisbewerking en pijpleidingbusiness, mijnbouw, chemische industrie en producenten van metaalproducten. De hallen zijn voor al deze bezoekers overzichtelijk ingedeeld volgens thema’s zodat ze gemakkelijk hun weg kunnen vinden. De zwaartepunten zijn lassen, lassen voor- en nabehandeling (veiligheid, werkplaats, gassen, toebehoren en toevoegmaterialen), snijden, robotica, automatisering, productie-installaties (met gassen en hulpmaterialen) informatietechnologie (met gassen, hulpmaterialen, lijmen, sealen, applicaties, kwaliteit en controle) en dienstverleningen (met organisatie, bijscholing, opleidingen en thermisch spuiten).

Aanverwante technieken

De exposanten tonen de nieuwste apparaten, installaties en materialen. Niet alleen voor lassen en snijden, maar ook voor aanverwante technieken als solderen, warmtebehandeling en thermisch spuiten. Centraal hierbij staan efficiënte, kostenbesparende en duurzame methoden voor handmatig, gemechaniseerd en geautomatiseerd lassen. Het aanbod omvat onder andere speciale lasmethoden die de productiviteit in de automobielproductie vergroten, nieuwe remote lasersnijtechnieken voor productie-integratie en systemen voor het inwendig coaten van motordelen.

Hightech oplossingen

Daarnaast worden moderne hightech oplossingen voor de globaliserende economie getoond. Er is een groeiende vraag naar flexibele productiemethoden die op iedere plek in de wereld kunnen worden benut. Schweissen & Schneiden laat hiervoor de nieuwste trends op het gebied van automatisering en intelligente producten zien. Het aanbod gaat van met elkaar verbonden robotlasinstallaties en CNC-gestuurde snijmachines via laserrobots voor 3D metaalsnijden tot extern bestuurbare geautomatiseerde lascellen.

Congres

Parallel aan de beurs vindt een groot internationaal congres plaats, waar onderzoeksresultaten marktontwikkelingen en nieuwe oplossingen voor producenten en gebruikers van las-, snij- en coatingtechniek worden gepresenteerd.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden