Vakbeurs Prototyping biedt techniek en inspiratie

Vakbeurs Prototyping kom er weer aan. Op 8 en 9 november staat de Kortrijk Expo voor het derde jaar op rij in het teken van productontwikkeling, prototyping en productie in kleine volumes.

Prototyping omvat alles wat gaat van een idee tot en met de realisatie van een business-model en het produceren in kleine series. Op de beurs vindt men bedrijven en onderzoekscentra met technologieën, materialen, tools en technieken voor het materialiseren van die ideeën. Er is aandacht voor additive manufacturing, CNC-bewerking, virtuele technologie, engineering, visualisatie, low volume manufacturing, materialen, elektronica, ontwerpmethodes, trendwatching, creativity tools, patenten, enzovoort.

Specials

De randactiviteiten en het volledige seminar-programma zijn inmiddels uitgewerkt.

  • Materialenexpo: inspiratie voor wie materialen zoekt voor mallen, presentaties, testmodellen, voor de afwerking of het gehele ontwerp.
  • R & AR in productdesign: Wanneer bestaande technologieën doelgericht worden gecombineerd, kan de vertaalslag resulteren in een verhoging van kostenefficiëntie en productiviteit.
  • Inspirerende verhalen met nadruk op alle stappen van het ontwerpproces: ontdek hier unieke verhalen van achter de R&D-schermen van bedrijven met een zeer divers profiel.
  • Family of the future: een initiatief van Flam3D, dat een netwerkreceptie laat aansluiten op de presentatie van haar ‘Family of the Future’-project. Ideaal voor het zien van het resultaat van de gecombineerde expertise van 30 verschillende organisaties in Additive Manufacturing.
  • Meet & Match speed dates door Agoria & Watify: leg afspraken met business-partners op voorhand vast via www.prototypingxpo.com/meetings
  • Industrieel Productontwerpen Howest / Rapid co-creation challenge: hier krijgen Howest studenten Industrieel Ontwerpen materialen en machines ter beschikking, waarmee ze live een product maken.
  • Designmilestentoonstelling: maak kennis met iconisch design uit 20 jaar inspiratiereizen van Chicago tot Tokio.

Registreren kan op www.prototypingxpo.com

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden