Valve World Expo Düsseldorf 2016 verslag

Valve World Expo Düsseldorf 2016: Positie als ’s werelds toonaangevende beurs voor industriële kleppen en ventielen bevestigd

Rond de 20.000 vierkante meter tentoonstellingsoppervlakte, 725 exposanten uit 40 landen en 12.350 vakbezoekers – de vierde Düsseldorfse editie van Valve World Expo heeft tegen de achtergrond van een behouden conjunctureel klimaat binnen de branche voor industriële kleppen en ventielen plaatsgevonden. Met een duidelijke groei van exposanten en het aantal verkochte vierkante meters is het de tot nu toe grootste Valve World Expo in Düsseldorf.

“Als sleuteltechnologie zijn industriële kleppen en ventielen voor vrijwel iedere industrietak onontbeerlijk. Als innovatieplatform en trefpunt voor deze branche heeft Valve World Expo zich internationaal tot ‘the place to be’ ontwikkeld,” zegt Joachim Schäfer, directeur van Messe Düsseldorf GmbH enthousiast.

In de hallen 3, 4 en 5 van het beursterrein in Düsseldorf zijn actuele technologieën, componenten en systemen uit de meest uiteenlopende segmenten van de kleppen- en ventielenindustrie getoond. Parallel vond in hal 4 wederom de Valve World Expo Conference plaats. Door de korte afstand die de circa 400 deelnemers tussen de beursactiviteiten en de conferentie af hoefden te leggen, was er voor zowel exposanten, bezoekers als conferentiedeelnemers een levendige uitwisseling tussen theorie en praktijk mogelijk.

De 725 exposerende bedrijven van Valve World Expo presenteerden de nieuwste industriële kleppen en ventielen, componenten en onderdelen voor kleppen en ventielen, aandrijvingssystemen en instelregelaars, compressors, meet- en besturingstechnologieën, toeleveranciers, service, support en advies en ingenieursdienstverlening. Het aanbod werd gecompleteerd door software, brancheorganisaties en uitgeverijen.

De exposanten waren zeer tevreden over Düsseldorf als platform voor hun producten. “Valve World Expo is ook voor Hartmann Valves een absolute must. We hebben flink in onze standpresentatie geïnvesteerd. En dat is de moeite zeker waard daar deze beurs als ontmoetingsplek voor de branche zo belangrijk is. We hebben ook vastgesteld dat er dit jaar bijzonder veel internationale bezoekers waren. Daar kan volgens mij slechts één conclusie uit worden getrokken: we doen vanaf het prille begin mee aan deze beurs, en dat zal ook in de toekomst zo blijven.” aldus een zeer tevreden Sonja Geitz, marketingmanager bij Hartmann Valves.

Ook Thomas Schlösser van Pentair noemde de beurs na drie dagen al een groot succes. “Het partnerschap van Valve World en Pentair bestaat al geruime tijd en wordt zeer gewaardeerd. Driekwart van de belangrijkste beslissingsmakers binnen de industriële ventielen- en kleppenbranche zijn hier aanwezig. Daardoor is de Expo zeer geschikt voor netwerken. We kunnen op onze stand het totale pakket van Pentair op ideale wijze presenteren. Daarbij gaat het niet alleen om producten, maar ook om het zoeken naar volledige oplossingen voor klanten: we analyseren processen en verbeteren deze,” aldus de managing director, regional sales director Central & Eastern Europe, Benelux, Russia & Kazakhstan.

Met het oog op 2018 vult Elif Er, marketingkwaliteitsmanager bij GFD – Gesellschaft für Dichtungstechnik, aan: “Een klant kwam naar ons toe om zijn tevredenheid tot uiting te brengen. En hij bracht meteen een andere nieuwe klant mee. Het persoonlijke contact op deze Expo is net zo belangrijk voor ons als het onderhouden van ons netwerk en acquisitie. De follow up na afloop van de beurs is voor ons van groot belang – daar zullen beslist nog positieve verrassingen uit voortkomen, waar we nu nog geen rekening mee houden. Het lijdt dan ook geen twijfel dat we er in 2018 weer bij zullen zijn.”

12.350 vakbezoekers gedurende drie beursdagen

Er kwamen in totaal 12.350 gekwalificeerde vakbezoekers uit 88 landen naar Valve Word Expo 2016. Rond de 70 procent van de beursbezoekers kwam van buiten Duitsland, en dan met name uit Italië, Nederland, Groot-Brittanië, Frankrijk, Rusland en Spanje, maar ook uit de constant groeiende economische regio’s van Azië, het Verre en Midden-Oosten en Zuid-Amerika.

Met twee satelliet-evenementen in de USA en China, die om het jaar in de oneven jaren plaatsvinden, is Valve Word Expo inmiddels ook internationaal sterk verankerd. Daarmee bouwt de beurs haar positie als toonaangevende beurs voor de branche verder uit.

De meeste vakbezoekers interesseerden zich in 2016 voor industriële kleppen en ventielen, componenten en onderdelen voor kleppen en ventielen, aandrijvingssystemen en instelregelaars, ingenieurs-dienstverlening, software en compressors, maar ook voor brancheorganisaties en uitgeverijen. Rond de 50 procent betrof bedrijven die kleppen en ventielen binnen hun productie toepassen, en producenten van kleppen en ventielen, gevold door de handel in kleppen en ventielen, de dienstverlening en de overige handel en ambachten.

De bezoekers kwamen uit de segmenten van de olie- en gasindustrie, de petrochemie, de chemische industrie, de levensmiddelenindustrie, de marine- en offshore-industrie, het water- en afvalwatermanagement, de automotive- en machinebouw, de farmaceutische en medische technologie en de energiecentraletechnologie.

Meer dan 60 procent van de bezoekers was inkoop- en beslissingsbevoegd en een indrukwekkend 97 procent beoordeelde het evenement met hoge cijfers.

Als belangrijkste redenen voor het bezoeken van de beurs werden het onderhouden van het contact met bestaande leveranciers, het vinden van nieuwe leveranciers en interesse in trends en innovatieve technologieën binnen de branche genoemd.

Valve World Expo Conference: wederom te midden van de beursactiviteiten in hal 4

De door KCI Publising georganiseerde en uitgevoerde internationale vakconferentie vond ook dit keer in hal 4 plaats. Thema’s van de toekomst, zoals de keuze van het materiaal, nieuwe technologieën en processen in de productie en toepassing van ventielen, nieuwe energiebronnen, de analyse van nieuwe services en branchestructuren stonden binnen de lezingen, workshops en seminars centraal. Circa 400 toonaangevende experts uit de ventieltechniek hebben elkaar op deze internationale bijeenkomst voor experts in Düsseldorf kunnen ontmoeten en van gedachte kunnen wisselen.

Pump Summit Düsseldorf 2016: pomptechnologieën op het hoogste niveau

Als forum voor de pompindustrie heeft op 29 en 30 november 2016, parallel aan Valve World Expo, de Pump Summit Düsseldorf plaatsgevonden.

In hal 7.0, en daarmee direct grenzend aan Valve Word Expo, werden actuele pomptechnologieën gepresenteerd. Als overlappend snijvlak naar de ventielen- kleppentechnologie van Valve World Expo leverde dit voor de bezoekers van beide evenementen een waardevolle synergie op. De tweede editie van het Düsseldorfse pompevenement, werd door een conferentie vergezeld.

De volgende Valve World Expo met begeleidende vakconferentie vindt van 27 tot en met 29 november 2018 in Düsseldorf plaats.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden