VALVE WORLD EXPO verslag

VALVE WORLD EXPO

Hoge investeringsbereidheid bij internationale topontmoeting voor de branche van industriële afsluiters VALVE WORLD EXPO 2018 in Düsseldorf.

Gebruikers, producenten, ontwikkelaars, dienstverleners en handelaren van kleppen en ventielen kunnen op drie succesvolle beursdagen vol hightech-innovaties terugkijken: van 27 tot en met 29 november 2018 vond voor de vijfde keer in de beurshallen van Düsseldorf ’s werelds toonaangevende beurs VALVE WORLD EXPO met een begeleidende conferentie plaats.

Het aanbod van VALVE WORLD EXPO 2018 richtte zich voornamelijk op vakmensen uit de olie- en gasindustrie, de petrochemie, de chemische industrie, de levensmiddelenindustrie, de marine- en offshore-industrie, het water- en afvalwatermanagement, de automotive en machinebouw, de farmaceutische en medische technologie en de energiecentraletechnologie.

Wereldwijd stijgende investeringen binnen de olie- en gasindustrie en de petro- en kunststofchemie zorgen voor stijgende omzetten van de branches. Bijzonder veel Duitse producenten en handelaren profiteren van groeiende export naar de top-afzetmarkten USA en China. Sterke investeringen in Duitsland en een goede Europese afzethandel zorgen ervoor dat de branche voor industriële kleppen en ventielen een extra impuls krijgt.

Deze positieve randvoorwaarden werden ook op VALVE WORLD weerspiegeld. 650 exposanten uit 40 landen toonden in de beurshallen 3 tot en met 5 de nieuwste technologieën, componenten en systemen voor ventielen, industriële kleppen en pompen op 18.000 vierkante meter tentoonstellingsoppervlakte.
Daarbij zorgde de integratie van de internationale Valve World Conference op de beursvloer van hal 4 niet alleen voor kortere wegen, maar ook voor een sterke inhoudelijke verbinding van theorie en praktijk.

“Van de metersgrote afsluiters voor de chemische industrie, zeer uiteenlopende kogelkraanmodellen voor de segmenten olie en gas tot aan de kleinste ventielen, toonde de Düsseldorfse toonaangevende beurs wederom het complete pallet van industriële kleppen en ventielen,” aldus een zeer tevreden Wolfram N. Diener, directeur van Messe Düssedorf, na drie succesvolle beursdagen. Hij kijkt ook vol vertrouwen uit naar het jaar 2019, wanneer VALVE WORLD EXPO in China en de USA plaatsvinden.

In de hallen was er een intensieve uitwisseling van ideeën en kennis tussen de circa 400 gedelegeerden van de conferentie en de exposerende ondernemingen. De conferentie werd wederom door KCI Publishing uit Nederland vormgegeven. Tijdens de seminars, workshops en lezingen werd er ingegaan op toekomstgerichte thema’s rondom de keuze van materiaal, actuele processen en technologieën voor de productie van ventielen en nieuwe energievormen.

Het ontmoeten van nieuwe klanten, het uitbreiden van bestaande zakenrelaties, het internationale verkoopnetwerk versterken en de exportmogelijkheden vergroten – deze verwachtingen heeft VALVE WORLD EXPO ook in 2018 weer waar kunnen maken.

De vakbeurs werd door 11.800 gekwalificeerde vakbezoekers uit 86 landen bezocht, waaronder 70 procent leidinggevenden en beslissingsbevoegden. Circa 75 procent van de beursgasten kwam uit het buitenland, wat de hoge internationaliteit van de vakbeurs wederom onderstreepte.
De beursbezoekers, overwegend gebruikers van industriële afsluiters, producenten van afsluiters en handelaren, waardeerden het beursaanbod met hoge cijfers. Zij interesseerden zich primair

voor afsluiters (78 procent), gevolgd door (instelbare) aandrijvingen (42 procent), componenten en onderdelen van afsluiters (40 procent) en compressoren (7 procent). Rond de 20 procent van de beursbezoekers ging bovendien langs bij producenten van pompen.

De volgende VALVE WORLD EXPO vindt van 1 tot en met 3 december 2020 met begeleidende conferentie op het beursterrein van Düsseldorf plaats.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden