Veilig Werkt Beter 2015 gaat voor verdere groei

Vakbeurs Veilig Werkt Beter

Veilig Werkt Beter trok in 2014 bijna 2.500 bezoekers, een groei van 12%. Het grootste vakevent over veilig en gezond werken in Nederland verwacht in 2015 meer dan 4.000 bezoekers en zo’n 125 exposanten. O.a. door het actuele onderwerp en de sterke synergie dit jaar met de naastgelegen vakbeurzen Energie, Ecomobiel en Ecologistiek met bezoekers uit de bouw en industrie. Met het themaplein ‘Duurzame inzetbaarheid van personeel’ is nu praktisch alles onder één dak op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen te vinden. Veilig Werkt Beter 2015 vindt plaats van 6 t/m 8 oktober a.s. in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch.

Onveilig werken

Onveilig werken brengt de bedrijfscontinuïteit ernstig in gevaar als gevolg van schade en steeds hoger wordende claims, slechte reclame en productiestilstand. Het positieve effect is dat bedrijven hun performance sterk verhogen doordat zij orders gegund krijgen en besparen op kosten als zij veilig en gezond werken op orde hebben. ‘Geld verdienen met veilig en gezond werken’ is dan ook het thema van de komende editie van Veilig Werkt Beter.

Veiligheid wordt vaak gezocht in meer regels. Meer regels moeten worden gehandhaafd. En, bij overtreding ervan volgt een boete. De praktijk kan niet in alles omvattende regels worden gevangen. Met goede voorbeelden kan vaak meer worden bereikt. Veilig Werkt Beter speelt hierop in met het Risico Inventarisatie & Evaluatie spreekuur, het theaterprogramma met 60 voordrachten waaronder best practices en demonstraties waar bezoekers zelf het veilig gebruiken van heftrucks en hulpmiddelen voor veilig werken op hoogte, tillen en brandbestrijding kunnen ervaren.

Innovaties

Er is veel aandacht voor innovaties. Vorig jaar ging de innovatieprijs naar FoamShield, een innovatieve vezel opsluitingstechniek voor asbestsanering van Actatrio. Extra aandacht is er is op Veilig Werkt Beter 2015 voor psa (psychosociale arbeidsbelasting), een veilige en gezonde werkplek, pbm en gedrags- en cultuurverandering. Op de vorige editie bleek de interesse in BHV, machineveiligheid, certificering, werken met gevaarlijke stoffen en incidentbestrijding gestegen, mede daarom zullen deze onderwerpen de komende editie meer aandacht krijgen.

Veilig Werkt Beter wordt georganiseerd door 2XPO C.V. in samenwerking met een adviescommissie bestaande uit o.a. vertegenwoordigers van Beroepsvereniging Arbo Adviseurs (BvAA), Beroepsvereniging Arbeids- & Organisatiedeskundigen (BA&O), EVO, Focal Point, Human Factors NL, IPAF, Nederlandse Vereniging Bedrijfshulpverlening (NVB), Nederlandse Vereniging van Fabrikanten van Noodverlichting (NVFN), Nederlandse Vereniging voor Veiligheidssignalisatie (NVVS), UNETO-VNI, Veiligheid NL, VNO-NCW / MKB Nederland en Vereniging Verticaal Transport (VVT).

Meer info: www.veiligwerktbeter.nl

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden