Veiligheidsconferentie European Security Research

Veiligheidsconferentie European Security Research 4-6 november

Van 4 t/m 6 november a.s. vindt in Dublin de veiligheidsconferentie ‘European Security Research’ plaats. Tijdens dit evenement worden onderwerpen als rampenbestrijding, crisismanagement en big data besproken in Europees verband. Diverse sprekers van onder andere de Europese Commissie, Alcatel-Lucent, Siemens, Grant Thornton, TNO en de Universiteit van Stuttgart delen hun inzichten. NEN is trotse partner van de organisatie en nodigt belanghebbende partijen uit voor de eerste dag en de openbare sessies van de tweede en derde.

De veiligheidsconferentie biedt een hoge mate van betrokkenheid voor deelnemers. Het is een unieke kans voor experts op het gebied van rampenbestrijding, crisismanagement, cyber security en big data alsmede voor internationale organisaties, hoger onderwijs, normalisatie- en beleidsmakers om kennis te maken met elkaar en met het Europees veiligheidsonderzoek.

Veiligheidsconferentie Programma

Op de eerste dag staan de thema’s ‘Strengthening Crisis and Emergency Management Response’, ‘Future Crisis Management Standardisation’, ‘Cyber Security’ en ‘Big Data’ centraal. In de middag vinden er parallelsessies plaats die worden voorgezeten door Zoltán Székely, hoofdagent en onderwijsassistent aan de Hongaarse universiteit voor overheidsdiensten.

Tijdens de tweede en derde dag zijn er openbare sessies met een focus op informeel netwerken en het uitwisselen van ideeën. Op verschillende manieren zullen mogelijkheden worden geboden om een idee te krijgen wat er momenteel in ontwikkeling is. Onderzoek en normalisatie op het gebied van security is hier een rode draad. Zo neemt de Europese normcommissie ‘Societal and Citizen Security’ (CEN/TC 391) ook deel aan dit evenement en zal vergaderen over onderwerpen als ‘Security in healthcare facilities’, ‘CBRNe’ en ‘Crisis management’. NEN voert van deze commissie het secretariaat.

NEN-normcommissieleden kunnen via NEN zitting nemen in een van deze werkgroepen en deelnemen aan de vergaderingen. Ook verschillende Europese onderzoeksprojecten zullen aan het evenement deelnemen, waaronder CRISP (Evaluation and Certification Schemes for Security Products). NEN is coördinator van dit project en het project heeft als doel om een holistische methodologie te ontwikkelen voor certificatie van beveiligingsproducten en -diensten.

Meer informatie en registratie

Meer informatie en het volledige programma zijn te vinden op www.esrdublin2015.eu.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden