Verbindingsweek 2016 en METAVAK 2016

NIL Verbindingsweek 2016 aankondiging

Op 1, 2 en 3 november 2016 heeft de verbindingstechniek weer het nationale, tweejaarlijkse moment om samen te komen. Deze vakbeurs vindt dan tegelijkertijd plaats met METAVAK 2016. De derde editie van NIL Verbindingsweek vindt dan plaats in Evenementenhal Gorinchem. De week staat in het teken van lassen, lijmen en snijden.

Combinatie met METAVAK

De gehele metaalbranche wordt bediend. Gelijkertijd is namelijk ook METAVAK, de beurs die zich richt op metaalbe- en verwerkende bedrijven. Zowel de verspanende industrie als de plaatbewerkingtak is hierbij vertegenwoordigd. Eind oktober vond de 2015-editie van METAVAK plaats. Door tweejaarlijks de verbindingstechniek uit te lichten met NIL Verbindingsweek is een goede combinatie gevonden. Het jaar 2016 is het weer zo’n combinatiejaar.

Meer dan enkel netwerken

Nederland maakt een industriële revolutie door. Mechaniseren en automatisering is met Smart Welding ook een hot item in de lasbranche. Door de inzet van lasrobots, wordt het mogelijk gemaakt producten te lassen in ruimtelijke configuraties. De overheid stimuleert het projectSmart Industry, waaraan zij eerder dit jaar de aftrap gaven. Door de handen in één te slaan wordt er gewerkt aan nieuwe technologieën om slim, snel en flexibel te lassen. Tijdens de beurs is er ruimte om de ontwikkelingen binnen de verbindingstechniek te bespreken en te ervaren. Naast netwerken (25,3%) gaf zelfs 38,4 % van de bezoekers na afloop van de vorige editie aan de beurs te bezoeken om kennis te vergaren.

NIL/BIL Lassymposium

Het welbekende NIL/BIL Lassymposium vindt in de ochtenden voorafgaand aan de vakbeurs plaats. In samenwerking met het Belgisch Instituut voor Lastechniek (BIL) wordt er op twee dagen een aantal sessies georganiseerd. Deskundigen geven hun visie op actuele ontwikkelingen binnen de verbindingstechniek. Het symposium biedt daarnaast gelegenheid om van gedachten te wisselen met vakgenoten.

Initiatief van Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL)

Dè grote kracht achter NIL Verbindingsweek is het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL). NIL beweegt zich als organisatie tussen bedrijven en onderwijsinstellingen uit de verbindingstechniek om certificering, scholing en voorlichting te bewerkstelligen. Samen met Evenementenhal organiseren zij een complete beurs mét kennisprogramma.

Bekijk de vakbeurs Verbindingsweek 2016

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden