Verpakkingsbeurs Empack 2018 maakt hoofdthema’s bekend

Verpakkingsbeurs Empack – Recycling, Materialen, Food & health safety en Agile productie

De verpakkingsbeurs Empack 2018 brengt vier thema’s extra onder de aandacht bij verpakkingsexperts: Recycling, Materialen, Food & health safety en Agile productie. Deze onderwerpen staan centraal tijdens de zestiende editie van Empack, die voor het tweede jaar op rij plaatsvindt in Jaarbeurs Utrecht. Empack 2018 is in Nederland uitgegroeid tot het belangrijkste contactmoment voor de verpakkingsindustrie waar gemiddeld 375 exposanten en 10.000 verpakkingsexperts samenkomen. 

Organisator Easyfairs wil aan de hand van deze vier thema’s bezoekers een blik op de toekomst geven van verpakkingstechnologie. Om dit te realiseren komen Recycling, Materialen, Food & health safety en Agile productie extra onder de aandacht door een aantal (nieuwe) initiatieven, zoals een Recycle Straat, een Recycling Route en een interactieve paneldiscussie in samenwerking met Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV). Er is ook een miniconferentie van PEFC (het keurmerk voor duurzaam bosbeheer) over duurzame materialen en green business.

“De ontwikkelingen in de verpakkingsindustrie staan niet stil en volgen elkaar in rap tempo op. Dat daagt ons als organisatie ook uit om de meest belangrijke aspecten uit de verpakkingsindustrie te behandelen. Verder willen we een efficiënt platform bieden om zaken te doen en om de laatste innovaties en trends te presenteren. Door deze vier thema’s extra te belichten in 2018 verwachten we antwoord te geven op actuele vraagstukken uit de markt”, zegt Michelle van Helvoirt namens Empack.

Reduce, Re-use en Recycle

Een Nederlander opent dagelijks gemiddeld zeven verpakkingen. Dat zorgt voor afval: 20 procent van ons afval bestaat uit verpakkingen. Toch kunnen verpakkingen ook goed zijn voor het milieu. Van Helvoirt: “Nu vragen mensen zich af: hoe zit dat eigenlijk? Om daar antwoord op te geven richten we een Recycle Straat in, zetten we een Recycling Route uit en organiseren we een paneldiscussie op beursdag drie. Vanuit verschillende perspectieven worden tijdens die discussie stellingen behandeld op Recyclegebied. Een ontwerper, inzamelaar, recycler en een verpakker kijken in deze discussie naar de best mogelijke oplossingen om een circulaire bijdrage te leveren aan het verpakkingsproces.”

VMT Food Safety Innovatie Route

Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat hun voedsel en de verpakkingen daarvan 100% voedselveilig zijn. Voedselcontactmaterialen, verpakkingen en verpakkingsprocessen inclusief inspectie moeten voldoen aan alle wettelijke en soms bovenwettelijke voedselveiligheidseisen. Foodproducenten zijn hiervoor mede afhankelijk van hun leveranciers. Empack geeft in samenwerking met vakblad VMT inzicht in de laatste stand van zaken en innovaties op dit gebied met de VMT Food Safety Innovatie Route.

Materialenplein en mini-conferentie

Op beursdag twee verzorgt onder andere het keurmerk voor duurzaam bosbeheer – PEFC – een miniconferentie over ‘Green washing of Green business’. De conferentie wordt aangeboden met als doel om experts te helpen bij het maken van de juiste keuze, omdat zij elke dag te maken krijgen met de afweging welk materiaal het beste past bij het te verpakken product. Daarnaast lanceert Empack een Materialenplein waar verpakkingsexperts kennis kunnen maken met milieuvriendelijkere alternatieven. Op dit plein presenteren verschillende bedrijven zichzelf die expert zijn op dit gebied.

Empack 2018 is op 10, 11 en 12 april te bezoeken in Jaarbeurs Utrecht. De beurs vindt gelijktijdig plaats met Packaging Innovations, het marketing & design event voor verpakkingen en display. Meer informatie: www.empack.nl.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden