Voorspellend onderhoud realiseren

Meten en analyseren relevante parameters basis voor voorspellend onderhoud

Op allerlei gebieden wordt reeds naar voorspellend onderhoud gekeken. Voordat storingen zich voordoen, geven onderdelen of meetbare aspecten van een machine aan, dat er iets gaat gebeuren. Het meten en analyseren van de relevante parameters levert de informatie voor voorspellend onderhoud. Het is daarbij van groot belang welke aanpak in welke situatie gekozen wordt. Verschillende sprekers op het Machinebouw event bieden u daar concrete kennisoverdracht voor.

Marcel Tuit van Weidmüller stelt, dat 40% van de kosten bespaard kan worden met voorspellend onderhoud. Met geavanceerde analyse technieken kan een brede range applicaties gemonitored en voorspeld worden. Weidmüller heeft dit ruimschoots intern getest en er zijn ook eerste pilot tests uitgevoerd bij klanten. Er zijn dus duidelijke voorbeelden van de praktijk. Tijdens de presentatie van Marcel Tuit wordt een praktijkcase behandeld, waarin het voorspellend onderhoud concreet wordt gemaakt.

De presentatie van Peter Noodelijk van Duranmatic gaat verder in op machine onderhoud via de cloud, om systemen te koppelen. Hierdoor is het mogelijk van machines (waar ook ter wereld) online hun status en positie weer te geven en proces parameters te visualiseren, loggen en bewaken.

Storingen of overschrijdingen van grenswaarden worden via email, SMS of directe koppelingen gemeld. In combinatie met een Remote Access functie kunnen machines op afstand onderhouden en storingen verholpen worden. De combinatie van online-monitoring en Remote Access in één systeem biedt grote voordelen. Denk aan korte respons tijden en preventief onderhoud zonder de noodzaak service mensen de wereld rond te sturen.

Het volledige programma omtrent voorspellend onderhoud kunt u hier vinden. U kunt zich als eindgebruiker in de Machinebouw of Factory Automation (ook aanverwant met apparatenbouw, modulebouw, OEM of system integrators zijn relevant) via deze link aanmelden voor een gratis bezoek aan het Machinebouw event op 8 december 2016 in Hart van Holland te Nijkerk.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden