VSK 2016: Kennis omhoog, verbruik omlaag

VSK 2016 vakbeurs

Betere, slimme, energiezuinige woningen, gebouwen en industriële omgevingen. Om dit te realiseren is een deskundigheid onmisbaar. Daarom is er de VSK 2016. Dé vakbeurs voor verwarming, sanitair, klimaatbeheersing en koudetechniek. Met het thema kennis omhoog, verbruik omlaag staat VSK 2016 in het teken van duurzame innovatie. “Het thema slaat aan, elke exposant licht er op zijn stand één product uit dat een substantiële bedrage levert aan deze doelstelling. We presenteren hiermee een bloemlezing aan producten die de komende jaren toonaangevend zullen zijn”, aldus brandmanager Cas Wegman.

Van 2 tot en met 5 februari 2016 komen in de Jaarbeurs in Utrecht alle installatiedisciplines samen om de prestaties van producten en de knowhow van professionals naar een hoger plan te tillen. Op de VSK 2016 worden ontwikkelingen gedeeld, ervaringen besproken, uitdagingen gedefinieerd en successen getoond.  Het expositieprogramma van VSK 2016 bestaat uit diverse onderdelen: geïntegreerde systeemoplossingen, alternatieve energie, meet- en regeltechniek, informatie, kennisoverdracht en ICT, verwarming, CV-ketels, pompen, leidingsystemen & appendages, warmtepompen, sanitair, waterbehandeling, luchtbehandeling, airconditioning en koudetechniek en gereedschappen en bedrijfswagens.

Gebouwautomatisering en domotica op de VSK 2016

Gebouwautomatisering en domotica spelen een hoofdrol op plekken waar verschillende installatiesystemen bij elkaar komen. Het doel hiervan is het verhogen van comfort en gemak van de eindgebruiker. Op VSK 2016 is hier dan ook ruim aandacht voor. Zo worden onderwerpen als gebouwbeheersystemen, energiemanagement- en distributie, verlichting, klimaatbeheersing, slimme technologie, draadloze systemen, uitwisselbaarheid, flexibiliteit & schaalbaarheid extra belicht bij de exposanten en in het inhoudelijke programma.

2020-doelstellingen

Wegman herhaalt de Europese 2020-doelstellingen nog maar even. “Twintig procent minder uitstoot van broeikasgassen dan in 1990 en twintig procent meer energie-efficiëntie. Dat worden toch de grote uitdagingen voor de komende vijf jaar. Op de beurs laten exposanten zien hoe die doelstellingen bereikt kunnen worden, welke producten zij daarvoor in de aanbieding hebben.”
Naast een uitgebreid exposantenaanbod biedt de beurs ook een breed scala aan activiteiten. VSK 2016 is opgebouwd langs de lijnen van product, kennis, netwerken en fun. Cas Wegman: “Het product komt uitgebreid aan bod bij exposanten. Kennisdeling via vier theaters op de beursvloer en netwerken gebeurt op de (VIP) terrassen en de VSK Borrel. De VSK Games zorgen daarnaast voor de nodige fun. VSK biedt de installateur een pallet aan mogelijkheden om kennis te verwerven zodat het verbruik omlaag kan, want dat is toch de rode draad.”

VSK 2016 Awards

Daarnaast is één van de vaste onderdelen van de beurs de bekendmaking van de VSK Awards. De prijzen zijn dit jaar verdeeld in de categorieën: energiebesparing, design, systeemoplossingen en installateurszaken. Wegman zegt hierover: “De Awards zijn niet meer weg te denken. Een jury bestaande uit louter deskundigen houdt de inzendingen tegen het licht.  Genomineerd worden is al een eer, de winnaars kunnen in ieder geval rekenen op heel veel publiciteit. Ik kom in de media nog steeds de winnaars van 2014 tegen.”
De VSK 2016 is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Op donderdag is de beurs ook ’s avonds geopend tot 20.30 uur.

Toegang is gratis na registratie via de vakbeurs

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden