Waarom als industrie CEBIT bezoeken?

Waarom CEBIT?

De allerlaatste ontwikkelingen op het snijvlak van digitale technologie, innovatie en business development: je kunt ze zelf ervaren op CEBIT, hét Europese evenement voor wie bij wil blijven op digitaal vlak. De komende editie van deze jaarlijkse beurs vindt plaats van maandag 11 tot en met 15 vrijdag juni in Hannover.

De CEBIT is een van de belangrijkste beurzen voor digitale ontwikkelingen ter wereld. Dus ook de industrie kijkt nu naar deze beurs. Industriële IT en kantoor-IT komen immers steeds dichter bij elkaar. Waarom zou je in juni naar Hannover gaan? Vijf redenen om CEBIT te bezoeken.

#1 Digitalisering hakt er in

Onderhand een cliché, maar in 2018 gaan de ontwikkelingen op digitaal vlak écht razendsnel. Digitalisering en digitale transformatie grijpen in op de economie en de manier van zaken doen; nieuwe, disruptieve technologieën en big data vormen de aanjager voor nieuwe businessmodellen en omzetstromen. Het dagelijkse leven wordt steeds digitaler. Digitaal onderwijs, digitale dienstverlening van de overheid richting burgers, elektronische patiëntendossiers: voorbeelden van hoe technologie wordt ingezet. De CEBIT laat zien wat digitale transformatie betkent. De CEBIT kent vier zones: d!conomy, d!talk, d!campus en d!tec. De eerste zone, d!conomy, verenigt vraag en aanbod in de digitale sector en biedt ontwikkelaars en klanten de kans om met elkaar in gesprek te gaan. Bezoekers kunnen in deze zone kennismaken met thema’s als het digitale kantoor, processen en infrastructuur, security en communicatie. In de d!talk-zone draait alles om kennisdeling in conferenties en workshops. Uiteenlopende sprekers (waaronder ceo Marc Raibert van Boston Dynamics en ceo Ginny Rometty van IBM) geven hun visie op actuele ontwikkelingen in het digitale domein. De d!campus is hét netwerkevenement van CEBIT; in de d!tec-zone ten slotte draait alles om pionierswerk, innovatie en start-ups. Naast de vier zones zijn er themadagen. Zo kunnen bezoekers tijdens ‘Take-off Monday’ (na online registratie) een speciaal conferentieprogramma bezoeken; onder meer met debatten over de toekomst van werken en presentatie van VR-pionier Jaron Lanier over virtual reality.

#2 Maak kennis met de laatste technologieën

Kunstmatige intelligentie, robotisering, augmented reality, blockchain security, 5G en het Internet of Things: een greep uit de vele disruptieve technologieën die je tijdens de CEBIT kan bekijken. De allerlaatste stand der techniek leren kennen; dat is wat de CEBIT biedt. Heel veel aandacht is er voor dé opkomende technologietrend van dit moment: blockchain. Van een optimaal gestroomlijnde logistieke supply chain tot smart contracts: de potentiële mogelijkheden van deze nieuwe technologie zijn enorm. Niet voor niets voorspelt het World Economic Forum dat in 2027 zo’n 10 procent van het mondiale BBP zal worden gegenereerd vanuit blockchaintechnologie. Donderdag 14 juni is er een groot podium in hal 27 in het teken van blockchain, met tal van interessante sprekers.

#3 De gelegenheid om te netwerken (vooral met startups)

Onderzoekers, ondernemers, investeerders, ontwikkelaars en studenten: het publiek op CEBIT is van oudsher enorm divers. Daarmee extra mogelijkheden om te netwerken en interessante businessmogelijkheden. Gedurende de vijf dagen van de CEBIT is er in hal 27 Scale11: een netwerkhub voor startups, investeerders en gevestigde bedrijven.

#4 Ontspanning (en voetbal)

Traditioneel vond de CEBIT plaats in maart, maar dit jaar wordt het juni. Met de kans op zomers, warm weer. Dat komt goed uit; meer dan ooit is de CEBIT een ‘techfestival’. Bezoekers kunnen van 10.00 tot 19.00 uur de beurshallen bezoeken; daarná zijn er – onder het motto ‘zakelijk maar fun’ – tot 23.00 uur optredens en tal van andere evenementen. En aandacht voor het WK voetbal vanaf donderdag 14 juni. Voetballiefhebbers hoeven niets te missen: de eerste WK-wedstrijden worden in een speciaal paviljoen getoond.

#5: Vroege beslissers 50 procent korting

Zin in dit vijfdaagse festival voor digitale technologie, innovatie en business development? Wie vóór 27 mei een  Impulse Ticket koopt, betaalt geen 100 maar 50 euro. Maak in de CEBIT-ticketshop gebruik van de kortingscode S7nM16KvkX en registreer je CEBIT-ticket met 50 procent korting.

Bron: The Factory Files

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden