Waarom naar de Hannover Messe 2019?

Hannover Messe 2019, vakbeurs met industriële trends

Van kunstmatige intelligentie en digital twins tot robots en slimme oplossingen op het vlak van industrial supply: veel bedrijven zijn op de een of andere manier bezig met digitale transformatie en industrial intelligence. De laatste ontwikkelingen op dit vlak staan centraal tijdens de Hannover Messe.

De Hannover Messe vindt plaats van maandag 1 tot en met vrijdag 5 april en ook dit jaar zullen de bezoekers de laatste trends op het snijvlak van technologie, industrie en digitalisering te zien krijgen. De belangrijkste onderwerpen die bezoekers te zien krijgen zijn robotisering, artificial intellligence, cybersecurity, digital twinning, virtual reality, smart maintenance en industrial supply.

Robotisering
Na de introductie van de industriële robot, zo’n vijftig jaar geleden, nemen robots een steeds prominentere rol in binnen het moderne industrielandschap. Door ontwikkelingen op het snijvlak van AI en sensortechnologie kunnen robots steeds meer; ze kijken steeds beter ‘om zich heen’ en zijn steeds beter in staat om samen te werken met hun menselijke collega’s.

Artificial Intelligence (AI)
Toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie: we komen ze steeds vaker tegen binnen de industrie. Zelflerende systemen zijn steeds beter in het herkennen van patronen en afwijkingen. Dat leidt tot allerlei mogelijkheden op het gebied van kwaliteitsinspectie, voortdurende procesoptimalisatie en voorspellend onderhoud. Andere toepassingen van AI liggen op het vlak van onder meer beslissingsondersteuning en autonoom rijden.

Cybersecurity
Een specifiek aandachtsgebied waarbij AI van dienst kan zijn, is cybersecurity. Zelflerende intrusion detection systems zijn steeds beter in staat om, op basis van big data en algoritmes, al in een vroeg stadium verdachte activiteiten te signaleren en aanvallen te pareren. Ook zetten steeds meer securityprofessionals machine learning in om toekomstige bedreigingen te voorspellen.

Digital twinning
Minder downtime, voortdurende performance-optimalisatie en een kortere time-to-market: de digital twin is in opkomst. Aan de hand van zo’n digitale ‘dubbelganger’ van een machine of productielijn (die wordt gevoed door oude én realtime data) kunnen bedrijven eenvoudig tests en optimalisaties uitvoeren. Ook maken deze virtuele representaties van fysieke producten en processen het mogelijk om nauwkeurig te voorspellen waar en wanneer het ergens fout dreigt te gaan.

Augmented/virtual reality
Slim onderhoud op afstand, virtuele rondleidingen, allerlei trainingsmogelijkheden: nu technologieën als augmented reality (AR), mixed reality (MR) en virtual reality (VR) steeds geavanceerder worden, groeien de toepassingsmogelijkheden. Steeds vaker zullen bedrijven ervaringen in de fysieke wereld verplaatsen naar een digitale, virtuele omgeving.

Servitization/smart maintenance
De toenemende technologische mogelijkheden bieden allerlei kansen op het gebied van smart maintenance en – in het verlengde daarvan – servitization. Technologieën als het Internet of Things, analytics en geavanceerde sensoren zorgen ervoor dat fabrikanten van machines en apparaten steeds meer informatie uit hun product kunnen halen. Op basis van die data zijn ze vervolgens steeds beter in staat om proactief te adviseren over procesoptimalisatie en om nauwkeurig te voorspellen wanneer een machine of productielijn onderhoud nodig heeft. Ook kunnen ze aanvullende diensten leveren, bijvoorbeeld op het gebied van assetmanagement, informatiemanagement en financial services.

Industrial Supply
Toeleveranciers nemen een belangrijke plek in binnen de hele beweging richting Smart Industry/Industrie 4.0 en de bijbehorende digitaliserings- en innovatieslag. Een speciaal gedeelte van de Hannover Messe richt zich dan ook op industrial supply. Hier presenteren uiteenlopende bedrijven hun innovaties op het gebied van onder meer lichtgewicht materialen, oppervlaktebehandeling, onderdelen en componenten, en IT-systemen.

Ga naar de website van Hannover Messe 2019

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden