Wat betekent 4.0 voor Motion & Drives?

Event Motion & Drives

Op 10 maart vindt de eerste editie van Motion & Drives plaats. Tijdens dit industrieforum, georganiseerd door Mikrocentrum en FEDA, komen alle relevante aandrijf- en besturingstrends ter sprake. ASML, MARIN en de TU Twente vertellen dan over mechatronica op het hoogste niveau. En de directies van Lenze, Festo en Bosch Rexroth gaan met elkaar in conclaaf over motion voor de echt slimme fabriek.

“De wereld is volop in beweging”, zegt themadag manager Karin Mouse van Mikrocentrum. “En voor veel producenten en automatiseerders is het lastig alle veranderingen bij te benen. Er zijn nieuwe regels over energiebesparing en geavanceerde ontwikkelmethoden als Model Based Engineering doen hun intrede. En dan ook nog trends als ‘het internet der dingen’ dat van de industrie van alles verlangt. Voor ons en branchevereniging FEDA aanleiding genoeg om een themadag te organiseren om mensen compact en overzichtelijk met al deze facetten te laten kennismaken.”

Forumdiscussie

Een van de hoogtepunten van Motion & Drives is een forumdiscussie over Motion & Drives 4.0. Onder leiding van Mat Josquin, Marketing & COmmunicatie Manager Mikrocentrum, zullen Dennis van Beers (Festo), Ron van den Oetelaar (Bosch Rexroth) en Eric van den Broek (Lenze) met elkaar van gedachte wisselen over Motion & Drives 4.0. Hoe ziet dat er uit? Centraal of decentraal? Hebben we aan de huidige standaarden genoeg, of is er meer nodig om onafhankelijk van de leverancier een machine of fabriek te bouwen? En hoe zit het met onze multidisciplinaire 4.0 kennis? Hoe houden we die op peil of vergroten we die? Het is maar een kleine greep uit de onderwerpen. Josquin: “We willen met de forumdiscussie een baken plaatsen voor de komende jaren. Waar staan we nu, waar moeten we naartoe en hoe komen we daar? Door juist deze discussie op directieniveau met toonaangevende Duitse firma’s – de uitvinders van 4.0 – te voeren, hopen we enkele strategische handvatten te bieden. Ook het publiek is van harte uitgenodigd zich te laten horen. Want we zijn uiteraard erg benieuwd hoe de bezoeker de toekomst van motion en drives ziet.”

Simulatie

Een ander belangrijk onderwerp tijdens de themadag is het modelleren en simuleren van mechatronische systemen. Zo doet Sven Hol, Mechatronic Architect bij ASML uit de doeken hoe je multidisciplinaire modellen uit de mechanica, elektrotechniek, meet- en regeltechniek en warmte- en stromingsleer in één model samenbrengt om uitspraken over de performance van een ontwerp te kunnen doen. Ook houdt Jan Friso Groote van de Technische Universiteit Eindhoven een voordracht over Model Based Engineering. Kern van dit verhaal is de winst die er te halen valt door modelgedreven technieken. Bijvoorbeeld de techniek voor het creëren van geometrie ook toe te passen voor softwareontwikkeling. Met als doel meer grip op het eindresultaat, en dus complexiteit beheersbaar houden.

Motion & Drives
Wanneer? Donderdag 10 maart 2016
Van – tot? 09.00 – 16.30 uur
Entrée? Gratis. Bent u leverancier voor deze markt dan €195,-
Waar? Hilvaria Studio’s, Goirlesedijk 12 b, 5081 ND Hilvarenbeek

Bron: The Factory Files

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden