Wat is er op de Empack 2015?

Empack 2015 Verpakkingsbeurs

Tal van lezingen, een nieuwe Innovatie Route, een CarrièrePunt, het VMT Foodplein, de Packaging Innovations Challenge en het seminar ‘Verpakken, natúúrlijk duurzaam’, waar onder andere supermarktketen Jumbo haar visie op duurzaam verpakken zal geven. Tel daarbij op de twee uitverkochte hallen vol met verpakking gerelateerde bedrijven en het belooft een bijzonder evenement dat – ondanks het samenvallen met de Hannover Messe – toch wel op de nodige reuring kan rekenen. Of zouden we moeten zeggen twee evenementen? Want voor het eerst vindt gelijktijdig het evenement Label & Print 2015 plaats dat natuurlijk nogal wat verpakkingsraakvlakken heeft.

Praktisch kleurmanagement voor de verpakkingsindustrie

Een verpakkingsdrukker die het totale proces beheerst en nooit klachten krijgt over kleurverschil in het geleverde drukwerk, hoeft niet naar deze lezing te komen. Maar wie denkt dat hier nog verbeterpunten liggen, is van harte welkom om André van Elderen, Bestuurslid van de Grafimediastudiegroep GSOB uit te dagen om de kleurstabiliteit van lastig drukwerk binnen aanvaardbare normen te krijgen. ISO 12647 stelt volgens hem namelijk helemaal niks voor.

Plastic is gold: hergebruik van plastics voor 3D printers

Ir. ​Jonas Rikkert Jan Martens​ is van de Better Future Factory, een duurzaam ontwerpbureau uit Rotterdam. Zij houden zich bezig met meerdere innovaties op het gebied van high- en low-tech recycling;. Zo is er PolyMore – toegankelijke en betaalbare machines vormen plastic afval om in waardevolle producten voor de lokale ondernemer in ontwikkelingslanden. Ook is er het Perpetual Plastic Project – het interactief recyclen van plastic op evenementen tot 3D print en Junk to Jewellery. Of wat te denken van ​ReFil, een lijn van gerecycled filament (de inkt) voor 3D printers. Van dashboard tot geprinte lampenkap? Het kan. Het doel van dit gedreven bureau is om in de snel groeiende 3D printer markt het hoogwaardige en duurzame alternatief te bieden en zo aanjager te zijn van wat zij Industrie 3.5 noemen.

Biobased verpakken: urgentie en mogelijkheden

Biobased verpakken: waarom zouden we dat nou eigenlijk doen? Wat zijn de voordelen? Hoe verdienen de hogere kosten zich terug? Zijn consumenten bereid er meer voor te betalen? Hoe zit het met food versus bioplastics of de end-of-life van biobased verpakkingen? Al deze topics komen bij Caroline Buitenhuis van Biobased Packaging Innovations aan bod. Geen vraag is te gek, dus grijp uw kans.

Personaliseren van verpakkingen met digitale print

Met personaliseren van verpakkingen kan aardig wat waarde worden toegevoegd. Niet voor niets zijn zowel organisaties als consumenten voortdurend op zoek naar mogelijkheden tot personalisatie en ‘customised’ aankleding. Wouter Derichs van Canon doet daarom een boekje open over de mogelijkheden die het bedrijf allemaal in petto heeft. Volgens hem is het toevoegen van creatieve waarde aan eindproducten, dat begint in de ontwerpfase, tegenwoordig kinderspel.

Modulair machine design & configure to order

Het werken met standaard bouwblokken maakt projecten veel gemakkelijker. Tijdens deze lezing gaat het bedrijf Configure Me in op dit thema. Wat is Modular Machine Design & Configure To Order? Waarom biedt het zoveel potentie? Hoe zet je een product modulair op? Welke stappen moet je doorlopen? Welke methodieken zijn er? Hoe moet ik mijn nieuwe proces inrichten? Welke rol speelt CAD / PDM en ERP? Welke aspecten spelen mee voor een succesvol project? Naast een algemeen gedeelte is er een interactief gedeelte waar wordt ingegaan op specifieke vragen van het publiek.

Intellectueel eigendom voor verpakkingen in vogelvlucht

In drie kwartier inzicht in succesvol ontwerpen en beschermen van verpakkingsconcepten. Inspiratie en verrassende ideeën. Dat biedt het speciaal op de verpakkingsbranche gerichte symposium ‘Intellectueel eigendom voor verpakkingen in vogelvlucht’. De bezoeker wordt door Walter Hart en Marc van der Velden van patentadvocaten EP&C meegenomen in de boeiende en dynamische wereld van intellectueel eigendom en verpakkingsontwerpen.

Next generation in packaging: verpakken in 2020

Als gastheer van de expertgroep Verpakken van Shopping2020 presenteert Bunzl de resultaten op het gebied van verpakken in 2020. Uit monde van Albert-Jan Musch komen de laatste verpakkingsontwikkelingen op het gebied van technologie, e-commerce, duurzaamheid en kostenbesparingen aan bod, met concrete voorbeelden. Denk hierbij aan Next Gen folie: deze ultradunne stretchfolie bespaart tot 50% op uw verpakkingskosten. Of aan de Bunzl Thermobag: een verzendverpakking voor uw gekoelde versproducten. Er is de Box on demand: uw doos op maat gemaakt met de Panotec machine. Of wat te denken van SmartiX – NFC verpakking: een SmartiX verpakking beschikt over een geïntegreerde NFC tag. Door het scannen van het NFC etiket met een smartphone wordt de klant doorgeleid naar een persoonlijke URL. Vervolgens kan de klant onder andere retouren aanmelden, reviews plaatsen en betalen.

Nieuwe kunststoffen voor food

In deze lezing neemt Joop Reurink, Senior Manager Region Central van Faerch Plast de bezoeker mee in de wereld van innovatieve nieuwe verpakkingen voor vers vlees, kant-en-klaar maaltijden en Cold Food & Snacks. Wat zijn succesvolle introducties van nieuwe kunststof verpakkingen voor de Europese Retail? En hoe voldoen deze aan de convenience, milieu, hygiëne en houdbaarheidsbeloftes?

Verpakking voor levensmiddelen: het testen van migratie

Verpakkingsmaterialen die bestemd zijn om met levensmiddelen in contact te treden, mogen de door de wet opgelegde migratielimieten niet overschrijden. In dit seminar komt u meer te weten over welke wetgevingen en normen de methodiek voor de migratietesten bepalen, welke parameters er een rol spelen en welke informaties bijgevolg onontbeerlijk zijn om een goede test op te zetten. Tenslotte wordt er ook uit de doeken gedaan hoe een migratietest in de praktijk verloopt. Deze presentatie wordt gegeven door Viki Dierckx, Analyst Consultant Consumer Food Packaging – IBE-BVI

Welke informatie moet u mee leveren met uw verpakking?

Voedselcontactmaterialen. Migratie. Verklaring van Overeenstemming. Lastige begrippen! In dit seminar wijst Marco Bakker, Senior Consultant bij Precon Food u op het bos achter de bomen. In eenvoudige termen krijgt u zicht op de verplichte informatie die u moet meeleveren. Voor alle partijen in de supply chain van food verpakkingen.

Ga naar de vakbeurs Empack 2015

Bron: VisionAndRobotics.nl

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden