Week van de Techniek 2016

Week van de Techniek 2016 voor jongeren, bedrijven en onderwijs

Ruim 1600 jongeren van basisscholen uit Zwolle en omstreken doen van 11 t/m 16 april mee aan de Week van de Techniek 2016. Ze gaan werkstukjes maken, krijgen een rondleiding door het Deltion College en mogen negen technische bedrijven uit de regio bezoeken.

Week van de Techniek 2016

De Week van de Techniek is een initiatief van de Stichting Vrienden van Techniek. In deze stichting zitten technische bedrijven en onderwijsinstellingen. Samen zetten ze zich in voor meer instroom van jongeren in de technische opleidingen en beroepen. Door voorlichting te geven, gastcolleges te verzorgen en evenementen te organiseren. Eén van de jaarlijkse initiatieven is de Week van de Techniek.

Programma

Het programma bestaat uit het maken van een technisch werkstuk, een rondleiding langs de technische opleidingen en afdelingen van het Deltion College en een entertainmentshow. Na afloop van het 2 ½ uur durende programma krijgen de leerlingen een gereedschapskoffer mee naar huis. In deze koffer zitten toegangsbonnen voor de Open Bedrijvendag op 16 april 2016 .

Dagdeel bij Deltion

Tijdens de Week van de Techniek zijn de leerlingen één dagdeel welkom op het Deltion College in Zwolle. Tijdens dit dagdeel gaan ze een technisch werkstukje maken en krijgen ze een rondleiding door de technische praktijklokalen. Tussendoor zorgt Wibo Westra voor de nodige ontspanning met zijn techniekshow.

Het evenement wordt door en voor leerlingen georganiseerd. Studenten van de mbo-opleiding Onderwijsassistent verzorgen de rondleiding en studenten van de mbo-opleiding Mechatronica Deltion College, InstallatieWerk Oost & Flevoland, De Grift, leerlingen van Greijdanus College, Thorbecke SG en JenaXL, helpen onder leiding van een aantal techniekambassadeurs bij het maken van het werkstukje.

Open Bedrijvendag

De week wordt zaterdag 16 april afgesloten met een Open Bedrijvendag. Tijdens deze dag kunnen de leerlingen samen met hun ouder(s)/verzorger(s) en broer(s)/zus(sen) een bezoek brengen aan negen technische bedrijven verspreid over vijf locaties.

Meer informatie over de Week van de Techniek 2016

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden