Welding Week 2015

Vakbeurs Welding Week 2015

Bijna honderd exposanten geven op de Welding Week 2015 een overzicht van het actuele aanbod in de Benelux van de producten (apparaten, hulpmiddelen, chemicaliën) en diensten die ingezet worden voor het lassen, verbinden en snijden van metalen en kunststoffen. De Welding Week 2015, een evenement dat eens in de vier jaar wordt gehouden, vindt op 20, 21 en 22 oktober weer plaats in de Antwerp Expo.

Dat de Welding Week 2015 wordt gezien als een belangrijk evenement op het gebied van las- en snijtechniek, blijkt wel uit de klinkende namen die beursorganisator Easyfairs aan boord heeft weten te krijgen. Op de deelnemerslijst staan onder meer ABB, Abracor, Air Liquide Welding, Binzel, Cloos, Fanuc, Kemppi, Koike, Laskar Puntlastechniek, Lorch, Messer Cutting Systems, Rofin, Rolan Robotics, Valk Welding en Yaskawa.

Innovaties

Om het de bezoekers gemakkelijk te maken de noviteiten te ontdekken, wordt op de beursvloer een Demo & Innovatie Route uitgezet. Deze voert langs een kleine twintig exposanten. Onder meer langs Fanuc Benelux, dat een nieuwe gebruiksvriendelijke robot lascel demonstreert. Cloos demonstreert de laseigenschappen van de QinTron en Wouters Cutting & Welding een betaalbare CNC plasmatafel voor precisiesnijden met een hoge snelheid. Laskar Puntlastechniek ligt aan de innovatieroute met een hybride inverter puntlasmachine die zonder kwaliteitsverlies een extreme energiebesparing tot wel 80% mogelijk maakt. Pferd-Rüggeberg presenteert de hardmetalen stiftfrezen vertanding Steel en Inox als alternatief voor de afbraamschijf.

Masterclasses

De Welding Week 2015 biedt ook een omlijstend randprogramma. Op woensdag 21 oktober wordt samen met Enterprise Europe Network een ‘matchmaking event’ georganiseerd om bedrijven in contact te brengen met potentiële binnen- en buitenlandse partners. Universiteiten, onderzoeksinstellingen, grote bedrijven, MKB-bedrijven en ondernemers uit de België, Nederland, Frankrijk, Duitsland (Noordrijn-Westfalen), Oost-Europese en de Scandinavische landen doen hieraan mee.

Tevens worden er op woensdag en donderdag in totaal zes masterclasses georganiseerd in samenwerking met het BIL, NIL, VCL en Clusta over de meest recente inzichten op diverse vakgebieden. Op het programma staan bijdragen over de trends in MIGMAG lassen, trends in TIG lassen, oppervlaktebehandeling van RVS na het lassen en het lasproces als onderdeel van Industrie 4.0. De Welding Week 2015 vindt gelijktijdig plaats met Subcontracting: de vakbeurs voor industriële toelevering.

De openingstijden van De Welding Week in Antwerp Expo (www.antwerpexpo.be) zijn dinsdag 20 oktober van 10.00 tot 17.00 uur, woensdag 21 oktober van 10.00 tot 20.00 uur en donderdag 22 oktober van 10.00 tot 17.00 uur.

Zie voor alle overige informatie de beurswebsite.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden