Welding week en Vonken & Vuur 4.0

Vakbeurs Welding week

Vonken & vuur, 3 dagen volle hallen, internationaal networking event, private company tour, live demo’s, metal café, fotowedstrijd, fantastisch mooie standen en geweldige sfeer maakten van Welding week & Subcontracting een 3-daags feest.

“Een geweldig Benelux las-community-feest”. Maar liefst 4721 professionele bezoekers en 904 studenten bezochten deze 3-daagse editie van de Welding week (5625 bezoekers inclusief studenten). Een stijging met ruim 6% van het aantal professionele bezoekers en een stijging van maar liefst 26% van het aantal unieke bedrijven dat beide events bezocht heeft. Deze sterke groeicijfers vertaalde zich in een grote tevredenheid onder de 150 exposanten.

Een ijzersterk Welding week: 64% van de professionele bezoekers kwam slechts uit België, 24% van de bezoekers uit Nederland, 13% kwam vanuit Franstalig België naar Antwerpen. In totaal hadden we zelfs 27 verschillende nationaliteiten onder onze bezoekers, maar dit heeft vooral te maken met de grote diversiteit die aanwezig is binnen dit gespecialiseerd technisch beroep. Mix van hoogwaardige content, networking, live demo’s, prachtige standen, private company tour, experience zones en Metal café zorgen voor top-sfeer en top-contacten.

Welding week Masterclasses

Via 6 masterclasses in samenwerking met het BIL, NIL, VCL & CLUSTA kregen deelnemers de meest recente inzichten over hun vakgebied. Onderwerpen als trends in MIG/MAG-lassen, trends in TIG-lassen, oppervlaktebehandelingen van RVS na het lassen, als lasproces als onderdeel van Industrie 4.0 en kwaliteitsbewaking zijn alvast niet meer ongekend. Een sterke opkomst ook voor deze sessies en een grote interesse in dergelijke trends waren alvast een feit.

B2 Match event

Verder hebben exposanten en bezoekers van de Welding week intensief kunnen netwerken op het B2Match event, georganiseerd door het Entreprise Europe Network. Onder het concept van een ‘rendez-vous’ van 20 min, konden deelnemers netwerken door middel van een agenda met het tijdslot en locatie. 40 deelnemers uit 6 verschillende landen hebben méér dan 44 verschillende “rendez-vous” afgewerkt. Goed voor ruim 14 uur aan business gesprekken!

Aansluitend wordt er een intensieve opvolging en eventuele bijkomende onderhandelingen voorzien. Doel hiervan is om bedrijven in contact te brengen met potentiële binnen- en buitenlandse partners. De ideale gelegenheid met andere woorden om samenwerkingsmogelijkheden met wederzijdse voordelen tot stand te brengen met betrekking tot zakendoen, overdracht van technologie of R&D.

Welding week picture contest

Voor de 2de maal organiseerden we een spetterende fotowedstrijd waarbij onze gekende Roos Van Acker de eer kreeg om de 3 publiekswinnaars extra in de bloemetjes te zetten met een fenomenale award uitreiking in ons ‘Metal café’ op de beursvloer. In totaal werden 80 verschillende foto’s ingezonden en brachten maar liefst 9500 personen een stem uit op één van deze foto’s, een nieuw record!

Wall of flame

Eén van de experience zones op de Welding week beursvloer was de Wall of Flame : een grote metalen wall waarop elke bezoeker of exposant zijn naam of een boodschap kon lassen. In samenwerking met de Pipetech Academy werd elke persoon professioneel begeleid en diende iedereen uiteraard de nodige PBM’s te dragen. Voor de lassers een evidente zaak, maar voor anderen was dit een eerste unieke ervaring. Na 3 dagen op de Welding week was er geen plekje meer vrij op onze wall. Ook presentatrice Roos van Acker schreef haar naam op onze Wall of Flame!

Meer informatie over de Welding Week

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden