Wire en Tube: Düsseldorfs belangrijkste vakbeurzen

Na vier jaar zonder hun toonaangevende vakbeurzen Wire en Tube zal de vakwereld elkaar eindelijk weer live en ter plaatse in Düsseldorf ontmoeten om informatie uit te wisselen over innovaties uit de draad-, kabel- en buisindustrie.

Wire en Tube grootste vakbeurzen voor draad-, kabel- en buisindustrie

Van oudsher behoren Wire and Tube tot de meest internationale vakbeurzen in de portfolio van Messe Düsseldorf. Meer dan tweederde van de exposanten komt uit het buitenland; in 2018 mocht de beursorganisatie exposanten uit 67 verschillende landen verwelkomen. Bezoekers uit meer dan 130 landen ontmoeten elkaar op piekmomenten op het Düsseldorfse beursterrein.

Op de vakbeurzen Wire en Tube zijn veel innovaties te vinden – van eindproducten in bevestigingsmaterialen en veren, een ecoMetals-campagne met rondleidingen tot exposanten zoals AMPCO METAL Deutschland GmbH, ARCELOR MITTAL COMMERCIAL SECTIONS S.A., Georgsmarienhütte GmbH, Klöckner & Co SE en SMS group GmbH, waar in de productiehallen onderwerpen zoals duurzaamheid, energie-efficiëntie en het behoud van hulpbronnen worden besproken, tot expertmeetings met keynote speeches van belangrijke spelers in de industrie.

Als wereldwijde place-to-be voor de draad-, kabel-, buis- en pijpenindustrie presenteren de exposanten in juni niet alleen nieuwe machines en installaties, maar ook steeds duurzamere oplossingen voor e-mobiliteit, digitalisering en Industrie 4.0. Start-ups met hun ideeën en samenwerkingsverbanden in de draad-, kabel-, buis- en buizenproductie vullen het uitgebreide aanbod van producten en diensten in de 13 tentoonstellingshallen aan.

Wire 2022

Vakbeurs Wire 2022 is een ontmoetingsplaats voor de Who’s who van de sector. Onder onze exposanten bevinden zich enkele toonaangevende bedrijven uit de technologiesector. Het aanbod aan goederen, diensten en thema’s is navenant groot.

Deze toonaangevende kabel- en draadbeurs biedt bezoekers een ideale gelegenheid om zich op één plaats te informeren over machines voor draadproductie en -afwerking. Er zijn bijvoorbeeld ontwikkelingen voor bevestigingsmiddelen en veerproducten die voor het eerst worden geïntroduceerd. De draad presenteert grondstoffen, speciale draden en kabels, alsmede meet- en regeltechnische systemen. U kunt hier alles te weten komen over de ontwikkelingen op het gebied van testtechnologie en speciale markten.

Het thema glasvezel wint duidelijk aan belang, aangezien de uitbreiding van glasvezelconnectiviteit over de hele wereld wordt bevorderd. Het is daarom – uiteraard – ook terug te vinden onder de draad-onderwerpen. Dit maakt de draad essentieel voor de draad- en kabelsector.

Dit jaar is er een wereldpremière voor “bevestigingsmiddelen en veren” op vakbeurs Wire. Hiermee wordt niet alleen de beursportfolio uitgebreid, maar worden ook eindproducten geïntegreerd. Voor de eerste keer is de hele keten van toegevoegde waarde die bij de sector van veren en bevestigingselementen betrokken is, hier vertegenwoordigd. Dit omvat zowel technologieën als grondstoffen en producten.

Vakbeurs Wire ontwikkelt zich zo tot een nieuw informatie- en bestelplatform voor fabrikanten, handelaren en inkopers van schroeven, bevestigingsmiddelen, constructie- en beslagonderdelen, alsmede allerhande veren en gebogen draadonderdelen

Exposanten Wire

Exposanten ontmoeten op vakbeurs Wire de belangrijkste beslissers uit alle sectoren van de industrie. Daarbij gaat het natuurlijk in het bijzonder om de draad- en kabelsector. Daarnaast is Wire een must voor vertegenwoordigers uit de automobielindustrie, de ferro-, staal- en non-ferrometaalsector, de elektro- en elektronica-industrie, de bouwsector, de chemische industrie, de meet- en regeltechniek, de handel en de gespecialiseerde technische handel, maar ook voor alle vaklui en dienstverleners. Bezoekers maken van de gelegenheid gebruik om zich uitgebreid te informeren over de laatste ontwikkelingen op de draad.

Belangrijkste productgroepen Wire

 • Machines voor draadfabricage en -afwerkin
 • Technologieën en producten voor bevestigingsmiddelen en veren
 • Glasvezel- en gaaslastechnologieën
 • Procestechnologische hulpmiddelen
 • Hulpmaterialen voor procestechnologie
 • Materialen, speciale draden en kabels
 • Meet- en regeltechniek,
 • Testtechniek, Specialistische gebieden

Tube 2022

Vakbeurs Tube dient ook als ontmoetingsplaats voor de Who’s who van de sector. Technologieleiders laten deze gelegenheid niet voorbij gaan om hun aanwezigheid te laten gelden. En zij tonen de hele breedte van hun innovatieve producten en diensten.

Enkele speerpunten van de Tube zijn bijvoorbeeld grondstoffen, buizen en toebehoren. Daarnaast worden ook machines voor de productie van buizen en gereedschappen voor de procestechniek tentoongesteld. Tot de andere tentoongestelde producten behoren ook hulpgereedschappen en gebruikte installaties. En dan is er nog de meet- en regeltechniek. Bovendien worden ook innovaties op het gebied van profielen en machines plus pijpleiding- en OCTG-technologie getoond.

Wie deze toonaangevende buisbeursinnovaties niet wil missen, zijn ook vertegenwoordigers van de automobielsector, de chemische industrie en de ferro-, staal- en non-ferro metaalindustrie. Ook vertegenwoordigers uit de energie-, olie-, gas- en watervoorzieningsector, uit de bouw- en elektriciteitssector zijn onder onze bezoekers te vinden. Vakbeurs Tube is ook een absolute must voor vertegenwoordigers van de meet- en regeltechniek en van zowel de handel als de gespecialiseerde technische handel.

Belangrijkste productgroepen Tube

 • Grondstoffen, buizen en toebehoren
 • Machines voor buizenproductie
 • Gereviseerde en gereviseerde machines
 • Gereedschappen en hulpstoffen voor procestechniek
 • Meet- en regeltechniek
 • Testtechniek en specialistische gebieden
 • Handel, voorraadbeheer van buizen
 • Profielen en machines
 • Kunststof buizen

ecoMetals trailsop Wire en Tube

Hoe groen zijn de draad-, kabel-, buis- en pijpenindustrieën? Hoe duurzaam wordt er geproduceerd en hoe milieuvriendelijk is de omgang met de gebruikte materialen? Dat zijn vragen die de nieuwe ecoMetals-campagne wil aantonen in rondleidingen.

Tijdens de vakbeurzen Wire en Tube krijgen vakbezoekers dagelijks rondleidingen, zogenaamde ecoMetals-trails, langs exposanten voor wie de begrippen duurzaamheid, energie-efficiëntie en zuinig omgaan met hulpbronnen in de praktijk daadwerkelijk worden toegepast.

Op hun stands laten zij zien hoe nieuwe technologieën, machines en systemen in hun productiefaciliteiten de energie- en kooldioxidebalans verbeteren en zo de ecologische voetafdruk van het bedrijf minimaliseren.

Zij leggen de bezoekers ook uit hoe zij er in hun productie- en procesketens in slagen economie en ecologie met elkaar te verzoenen. Dit lijkt belangrijker dan ooit om te overleven in de internationale concurrentie en om een gewilde zakenpartner te blijven.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden