World of Automation vs Industrial Processing

Verschil vakbeurzen World of Automation en Industrial Processing

Tijdens een aantal bedrijfsbezoeken komt het ons ter ore dat er vaak onduidelijkheid is over de de titels World of Automation en Industrial Processing. In gesprekken geven leden en oud-deelnemers aan dat ze niet weten waar ze zich moeten positioneren en waar ze op de beurs thuis horen.

Als we in de wereld van de automatisering kijken zien we dat steeds meer bedrijven terecht komen in een transitie fase. Waar veel bedrijven vroeger sec functioneerden als instrumenten leveranciers, vullen ze steeds meer de adviserende rol in als, een partij die je graag zo vroeg mogelijk betrekt in het ontwerpproces, zodat men met de klant kan mee denken. Een aantal zie je zelfs transformeren naar een rol als systeem integrator of als dienstverlener. Deze transitie is al jaren gaande en past prima in het plaatje van de integratie van andere verdienstenmodellen.

Dit zien we ook terugkomen op de beursvloer van WoTS. Als we de clusterplattegrond bekijken, zien we allereerst een verdeling van Factory Automation en Process Automation in de World of Automation, daarnaast zien we in de editie van 2018 dat de World of Industrial Processing geïntegreerd is op de beursvloer.

Waar Industrial Processing vooral gericht is op de natte en droge procesindustrie en de exposanten meer totale geïntegreerde machine concepten tonen, is de doelgroep van World of Automation breder. De bezoeker zal meer geconfronteerd worden met de concrete noviteiten van de instrumentatie leveranciers en de nieuwste integratieoplossingen. Daarnaast zie je natuurlijk een duidelijk verschil op het Factory Automation gedeelte. Maar het is niet zwart wit, al de beschreven titels zijn complementair aan elkaar en vandaar deze samenvoeging. Hiermee kunnen we de gehele keten zichtbaar maken en wordt het geheel aantrekkelijker voor de bezoeker.

Waar u ook aan deel neemt, het belangrijkste is dat de exposanten en leden van de werelden, gezamenlijk in een duidelijke synergie, een schat aan technologische kennis bieden. Branche breed en gericht op een breed publiek, dusdanig dat we voor industrieel Nederland, proces of factory, een duidelijk moment bieden om elkaar te treffen en van elkaar te leren.

Bron: FHI

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden