Nieuwe seminars over zakendoen in Duitsland

Zakendoen in Duitsland

Marketingstrategieën, fiscale regelingen en taalbarrières: het nieuwe seminarprogramma van de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) voor de tweede helft van 2015 helpt ondernemers om makkelijker voet aan de grond te krijgen op de Duitse markt of hun activiteiten in het buurland uit te breiden. De 19 trainingen zijn vooral gericht op het MKB.

“Deelnemers hebben niet alleen de kans om zich verder te ontwikkelen, maar ook om dat samen te doen met andere ondernemers, die vergelijkbare ervaringen op de Duitse markt hebben”, zegt Marlies Mekelenkamp, die verantwoordelijk is voor het seminarprogramma van de DNHK.

Presentaties in Duitsland

Om een product of dienst met succes in Duitsland te presenteren, is kennis van de juiste presentatiemethode een voorwaarde. Speciaal daarvoor heeft de DNHK een nieuw seminar in het programma opgenomen.

Deelnemers aan de training ‘Presentaties in Duitsland’ krijgen op dinsdag 8 september 2015 in Utrecht tips voor effectieve presentaties in Duitsland en inzicht in de verwachtingen van het Duitse publiek.

Tijdens de training ‘Beurzen & Marketing – Hoe presenteer ik mijn bedrijf in Duitsland?’ op donderdag 19 november 2015 in Vught leren de deelnemers hoe ze hun beursoptreden moeten voorbereiden en welke verschillen tussen Nederland en Duitsland er op marketinggebied bestaan.

Focus fiscale en juridische verschillen

Een zwaartepunt in het programma zijn fiscale en juridische verschillen tussen Nederland en Duitsland. Nieuw in het aanbod is het seminar ‘Duitse AGB – Voldoen uw algemene voorwaarden aan het Duitse recht?’ dat op dinsdag 29 september 2015 in Den Haag plaatsvindt.

Ondernemers krijgen hier inzicht in de belangrijkste regelgeving omtrent algemene voorwaarden in Duitsland. Voor bedrijven met grensoverschrijdende activiteiten is het seminar ‘Fiscale vakkennis voor Duitsland’ op donderdag 12 november 2015 in het Duitse Bocholt geschikt.

Tijdens het seminar wordt uitleg gegeven over de werking van het nieuwe belastingverdrag tussen beide landen. Bovendien krijgen de deelnemers de kans om vragen te stellen met betrekking tot hun eigen bedrijfspraktijk.

De prijs voor een dagseminar bedraagt 349 euro. Seminars van een halve dag kosten 199 euro. DNHK-leden ontvangen 20 procent korting op de deelnamekosten. Het complete DNHK-seminarprogramma is te vinden op http://www.dnhk.org/seminare0/programm-2015/.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden