Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Historisch Radioactief Afval in Nederland

21 mei 2021 van 3:00 pm tot 5:00 pm

Webinar Historisch Radioactief Afval in Nederland

Al sinds 1960 vinden activiteiten op de onderzoekslocatie Petten plaats die radioactief afval opleveren. Dat afval is steeds volgens de op dat moment geldende normen opgeslagen en geregistreerd. Toen de huidige COVRA-faciliteiten vanaf de jaren 90 werden opgeleverd, is een groot deel van het in Petten opgeslagen afval afgevoerd, maar is het middelradioactief afval en diverse bijzondere radioactief afvalsoorten achtergebleven. Reeds vanaf het begin van deze eeuw worden plannen gemaakt om ook dit zogenoemde historisch radioactief afval af te voeren. Dit blijkt echter een complex probleem dat mede door de nu stringentere regelgeving rondom radioactief afval niet eenvoudig op te lossen is. De afvoer van het historisch radioactief afval van Petten naar de COVRA in Zeeland is in 2018 echt op gang gekomen. De afgelopen drie jaar zijn honderden vaatjes met laagradioactief afval afgevoerd. De verwachting is dat de complexe en kostbare operatie in 2026 is afgerond.

De webinar zal u op de hoogte brengen over het project, voorkomende problemen en de gevonden oplossingen.

Programma:

15:00 – 15:05 inleiding

15:05 – 15:35 M.J. van Bourgondiën (ANVS): Kaders historisch radioactief afval en de rol van de toezichthouder

15:40 – 16:10 J. van Gent, Nuclear Research Group (NRG): Processen en Toegepaste Technieken voor het opruimen van historisch radioactief afval

16:15 – 16:45 Ewoud Verhoef (COVRA): Acceptatie en beheer

16:45 – 17:00 Discussie en afsluiting

Organisator

KIVI
Telefoon:
+31 (0)70 3919 900
Bekijk de site van Organisator
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!