Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hoe kies je de meest relevante marktsegmenten?

5 november 2020 van 9:30 am tot 10:30 am

Update 28 september: dit event is verschoven naar 5 november

Is de concurrentiedruk groot in de markt waarin je nu opereert? Wil je daarom je focus verleggen naar andere marktsegmenten? Of denk je dat groei vooral in andere segmenten te vinden is? Dan is het goed om eerst eens de marktsegmenten te analyseren die je op het oog hebt. En te kijken of die wel aantrekkelijk genoeg zijn en passen bij jouw organisatie.

MABA-analyse voor meer marktfocus
Een beproefde methode daarvoor is de MABA-analyse (Market Attractiveness Business Assessment). Een methode waarmee je de aantrekkelijkheid van marktsegmenten verbindt aan de eigen bedrijfscompetenties. De MABA-analyse geeft inzicht op welke marktsegmenten de focus gericht moet worden. Met als doel meer efficiency in sales- & marketinginspanningen en uiteindelijk ook een beter resultaat daarvan.

De inhoud van deze inspiratiesessie is specifiek afgestemd op mensen uit technische B2B/industriële bedrijven.

Online inspiratiesessie
Tijdens deze inspiratiesessie krijg je de uitgangspunten en voordelen van de toepassing van de MABA-analyse aangereikt. We brengen je ermee in de stemming om de eerste stap in het zoeken en vinden van nieuwe aantrekkelijke marktsegmenten te zetten.

Deelnemen?
Laat je daarom inspireren voor het toepassen van de principes van de MABA-analyse tijdens deze sessie. We verzorgen deze online van 09.30 tot ca. 10.30 uur.

Deelnemen is mogelijk via de ‘aanmeldbutton’. Aan deelname aan deze inspiratiesessie zijn geen kosten verbonden. Deelname verplicht je eveneneens tot niets.

NB. Ben je op de genoemde datum verhinderd? We herhalen deze sessie deze zomer nog een aantal keer. Geef daarom op dit formuler je interesse door voor een andere datum. Dan nodigen we je voor een volgende keer uit.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!