Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Impact 2021

20 januari 2021 van 2:00 pm tot 5:00 pm

Welkom bij Impact 2021 (online)

Op woensdag 20 januari 2021 organiseren de Vereniging van Universiteiten (VSNU) en de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) samen met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Impact 2021 (online).

Tijdens Impact 2021 wordt de brede impact van wetenschap op de samenleving besproken. Tafelheer Lieven Scheire gaat tijdens dit interactieve evenement in gesprek met vooraanstaande sprekers aan de hand van aansprekende voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van de universiteiten en umc’s. Onder anderen minister Ingrid van Engelshoven, staatssecretaris Mona Keijzer, hoogleraren Beatrice de Graaf, Eveline Crone, Ben Feringa en Bert Weckhuysen, special envoy van Techleap.nl Constantijn van Oranje, vice-voorzitter van het UMC Utrecht Arno Hoes, voorzitter van de VU Amsterdam Mirjam van Praag en CTO FrieslandCampina Margrethe Jonkman willen tijdens Impact 2021 met u spreken over de brede impact van de Nederlandse wetenschap en de rol die de overheid daarbij speelt.

Impact 2021 zal vanuit de Vrije Universiteit Amsterdam worden uitgezonden en is via een livestream vanuit uw kantoor of huiskamer te volgen. Door middel van een varia aan digitale functionaliteiten wordt het programma interactief gemaakt. U bent dan ook van harte uitgenodigd uw vragen te stellen en opmerkingen te delen, om zo op digitale wijze deel te nemen aan het gesprek. Daarnaast wordt de mogelijkheid geboden om te netwerken met overige bezoekers, onderzoekers en sprekers.

Via de aanmeldfunctie in het menu aan de linkerzijde, kunt u zich eenvoudig registreren voor dit event. Na registratie ontvangt u een bevestiging van uw registratie per e-mail. In de week voorafgaand aan het event ontvangt u van ons via de e-mail de link naar de digitale omgeving van  Impact 2021.

20 januari 2021

14:15 – 14:30

Inloggen Impact 2021 (online)

14:30 – 15:30

Introductie ‘De brede impact van de Nederlandse wetenschap‘ door moderator Lieven Scheire 

– Themadiscussie: Wetenschap: impact in tijden van de corona  Tim van der Hagen, Ben Feringa en Margriet Schneider 

– Themadiscussie: De brede impact van wetenschappelijk onderzoek en maatschappelijke uitdagingen: impact pathways Ingrid van Engelshoven en Eveline Crone

– Themadiscussie: Hoe preventie ons helpt naar een wendbare en weerbare samenleving / maatschappelijke uitdagingen Margriet Schneider en Beatrice de Graaf

15:30 – 15:35

Wrap up themablok ‘De brede impact van de Nederlandse wetenschap‘door moderator Lieven Scheire

15:35 – 15:45

Presentatie Toekomstbeeld VSNU/Techleap/EZK/OCW

15:45 – 16:45

Introductie ‘Valorisatie in de praktijk door samenwerken in ecosystemen’ door moderator Lieven Scheire

– Themadiscussie: Innovatie door samenwerking in ecosystemen Mona Keijzer en Marianne van der Steen

 Themadiscussie: Sleuteltechnologieën voor nieuwe oplossingen Bert Weckhuysen en Margrethe Jonkman

– Themadiscussie: Ondernemerschap: breng ambities in de praktijk Mirjam van Praag en Arno Hoes

16:45 – 16:50

Wrap up themablok ‘Valorisatie in de praktijk door samenwerken in ecosystemen’ door moderator Lieven Scheire

16:50 – 16:55

Prijsuitreiking Academic Startup Competition door staatsecretaris Mona Keijzer en special envoy Techleap.nl Constantijn van Oranje

16:55 – 17:00

Wrap up Impact 2021 door moderator Lieven Scheire

Gegevens

Datum:
20 januari 2021
Tijd:
2:00 pm tot 5:00 pm
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
https://www.aanmelder.nl/impact2021
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!