Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Profinet, IO-Link en IoT in de Research en Development omgeving

4 november 2021 van 9:30 am tot 10:00 am

Eric van Eijk is werkzaam als Engineering Solutions Specialist bij Quaker Houghton; marktleider in de ontwikkeling en levering van procesvloeistoffen.

In het kader van Industry 4.0 zet Quaker Houghton in op verdere automatisering van Research & Development. De nieuwe equipment wordt uitgevoerd met PLC of PC besturing i.c.m. zoveel mogelijk IO-link sensoren. Deze zijn weer gekoppeld aan een IoT router die gebruikt wordt voor datalogging om rapporten voor klanten te genereren. Tevens wordt er gekeken naar de mogelijkheden van Artificial Intelligence om de producten en houdbaarheid ervan te verbeteren. Maar ook voor remote access en remote commissioning.

In deze lezing gaat Eric van Eijk uitgebreider in op de laatst opgeleverde testunit in het laboratorium te Uithoorn. Deze testunit is bedoeld om nieuw ontwikkelde MetalWorking emulsies te testen op stabiliteit en schuimgedrag. De MetalWorking emulsies worden o.a. gebruikt in boor- frees- en slijpbanken. In de afgelopen 30 jaar heeft Quaker Houghton circa 100 van dergelijke installaties gebouwd voor al haar laboratoria wereldwijd. Op dit moment worden er 7 exemplaren van de nieuwe versie gebouwd. In de toekomst moeten alle oude units omgebouwd of vervangen worden, zodat ze gekoppeld kunnen worden aan de IoT router voor datalogging.

Tijdens de presentatie zal Eric van Eijk een PLC simulatie van het systeem laten zien, inclusief een live schakeling naar de installatie in Uithoorn. Tevens gaat hij in op de commissioning van een meetsysteem voor emusulsie concentratie in Australie en op een blikjes reinigingsinstallatie in China waar gewerkt is met de HoloLens.

Quaker Houghton
Quaker Houghton is marktleider in het ontwikkelen en leveren van procesvloeistoffen zoals walsolie, hydrauliekolie, cleaners, coatings, etc. voor o.a. de Staal-, Automotive-, en Aerospace industrie. Om dit te bereiken hebben zij op diverse kantoren in de wereld laboratoria waar deze producten worden ontwikkelen. Een groot deel van de opbrengsten wordt geïnvesteerd in Research & Development. Zo wordt er speciale equipment ontwikkeld voor het testen van deze procesvloeistoffen. Deze equipment wordt ontworpen in nauw overleg met de productontwikkelaar van het laboratorium.

Door Eric van Eijk, Quaker Houghton

Gegevens

Datum:
4 november 2021
Tijd:
9:30 am tot 10:00 am
Evenement Categorie:
Site:
https://profibus.nl/profidag2021/

Organisator

PI Nederland
Telefoon
+31 33 469 05 07
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Basiliek, Veenendaal
Wiltonstraat 56
Veenendaal, 3905 KW
+ Google Maps

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden