Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Recharge Earth

7 september 2022 van 10:00 am tot 8 september 2022 van 6:00 pm

Op 7 en 8 september 2022 vormt Rotterdam Ahoy voor de tweede keer het decor voor Recharge Earth. Dit duurzame energiecongres brengt het bedrijfsleven, overheden en wetenschap bij elkaar om kennis te delen, oplossingen te bedenken voor het versnellen van de energietransitie en samenwerkingen tot stand te brengen.

Gezamenlijk de weg naar een nieuw en toekomstbestendig energiesysteem verkennen, staat centraal tijdens Recharge Earth. Het congres richt zich op twee aandachtsgebieden: ports & industries en cities & communities. De Nederlandse haven- en industriecomplexen leveren een enorme bijdrage aan de Nederlandse economie, maar ook aan de CO2-uitstoot. Pieter Bas Dujardin, Manager Exhibitions van Rotterdam Ahoy: “Wie de energietransitie wil versnellen, zal alle mogelijkheden voor verduurzaming van havens en industriegebieden moeten onderzoeken en waar mogelijk benutten. Daarnaast zijn miljoenen woningen en andere gebouwen nu nog afhankelijk van aardgas en moeten op een andere manier worden verwarmd. Ook moet het energieverbruik omlaag, onder andere door beter te isoleren en efficiënter om te gaan met energie. Door samen te werken ontstaan innovatieve oplossingen voor de transitie naar een duurzame, toekomstbestendige en slim ingerichte leefomgeving.”

Urgentie om te versnellen

Door de huidige internationale ontwikkelingen is de urgentie om te versnellen actueler dan ooit. De uitdaging is om dit momentum aan te wenden om daadwerkelijk te versnellen. Recharge Earth bespreekt in haar plenaire programma onder andere energie-afhankelijkheid, leveringszekerheid, (Europees) beleid, nieuwe infrastructuur en een inclusieve transitie. Daarnaast bieden meerdere breakout sessies en ronde tafel gesprekken de mogelijkheid dieper in te gaan op verschillende onderwerpen zoals elektrificatie van de industrie, de businesscase van waterstof, verduurzamen van de bestaande woningvoorraad, mobiliteit van de toekomst en vele andere interessante onderwerpen.

Daadkracht en denkkracht nodig

Tijdens de eerste editie van Recharge Earth in september 2021 kwamen meer dan 500 energieprofessionals samen om zich te beraden over onder meer urgentie, beleid en betaalbaarheid. Pieter Bas Dujardin: “Dit jaar groeit Recharge Earth verder, met een uitgebreider programma en de toevoeging van een internationale programmalijn. Om de weg naar een schonere energietoekomst te versnellen, is immers veel daadkracht en denkkracht nodig. Wij willen hier met ons platform een flinke bijdrage aan leveren.”

Meer informatie

Gegevens

Begin:
7 september 2022 van 10:00 am
Einde:
8 september 2022 van 6:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://www.recharge-earth.com/

Organisator

Ahoy
Telefoon:
010 293 3300
E-mail:
info@ahoy.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Ahoy
Ahoyweg 10
Rotterdam, 3084 BA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
010 293 3300
Bekijk de site van Locatie
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!