METAVAK 2015: Contacten en kennis opdoen in de metaal

Vakbeurs Metavak 2015

Op 27, 28 en 29 oktober exposeren naar verwachting weer zo’n 150 bedrijven in Evenementenhal Gorinchem. Tijdens METAVAK 2015 komt de gehele metaalbranche samen. De metaalindustrie is volop in beweging. Communicatie tussen machines (smart factory) wordt steeds belangrijker. Dit is terug te zien in de innovaties, presentaties en live demonstraties op de beursvloer.

Rijk deelnemersveld

De beursvloer van METAVAK kenmerkt zich door een groot aantal exposanten die op de beursvloer metaalbewerkingmachines presenteren aan een gericht publiek. Zij worden omringd door aanbieders van andere producten en diensten die toepasbaar zijn in de hedendaagse metaalproductie. Vertrouwde gezichten, als Bendertechniek uit Veenendaal en Wolthuis Machines uit Wormerveen, zijn deze elfde editie aanwezig. Ook een aantal nieuwkomers, als HvK Automatisering, presenteert zich tijdens de beurs. HvK Automatisering is al sinds 2009 actief in de plaatbewerkende industrie. Ze nemen het definiëren van het traject tussen klantopdracht tot de opdrachten voor de fabriek onder de loep. Tegenwoordig zetten zij hun know-how ook buiten de plaatindustrie in.

Machines op de beursvloer

“Een beurs als METAVAK wordt gevormd door de fysieke aanwezigheid van machines. Als beursorganisatie willen we dit zoveel mogelijk ondersteunen en faciliteren. De samenwerking die wij hiervoor met Jan van Dam Machinetransport hebben, neemt de exposant veel werk uit handen,” aldus Daniëlle Wild, van de organisatie. Het plaatsen van machines boven de 2,5 ton kunnen exposanten uit handen geven, tegen een gunstig tarief. Materiaal onder de 2,5 ton wordt zelfs kosteloos op stands geplaatst. Jan van Dam Machinetransport verzorgt het op- en afbouwschema en het plaatsen van de machines. Ook voor het transport van machines van het bedrijf naar Evenementenhal Gorinchem zijn zij inzetbaar.

Contacten en kennis opdoen

De vakbeurs is een effectieve manier om in contact te komen met branchegenoten uit de metaalsector. Bezoekers ontmoeten gerenommeerde fabrikanten, leveranciers, importeurs en groot- of tussenhandelaars. METAVAK staat bekend als netwerkbeurs, waar kennis wordt uitgewisseld en de ontwikkelingen in de metaal worden besproken, maar waar ook daadwerkelijk machines worden tentoongesteld. Dit jaar is er een Demoplein waar met meerdere partijen een productieproces, in levende lijve, wordt uitgevoerd. Harm Kort van Stichting Verspanersforum geeft toelichting op de verschillende onderdelen uit het proces.

Nieuw: projectteam

Achter METAVAK gaat een ervaren projectteam schuil. Waar voorheen één beursorganisator het aanspreekpunt was, zijn nu meerdere personen actief rondom de organisatie van de beurs. Persoonlijke aandacht, maatwerk en een hoog serviceniveau vormen de basis. Het is nog mogelijk om als deelnemer aan te sluiten, het projectteam helpt exposanten graag verder.

Naar het event

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden