SIL Training

E-learning SIL Training en leerprogramma

Functionele veiligheid op basis van SIL heeft groeiende belangstelling in de procesindustrie. De SIL methode volgens de IEC61511 geeft heldere doelen voor het risicomanagement en maakt risico’s acceptabel en meetbaar. De toezichthouder vraagt ook steeds meer om de SIL aanpak. Dat maakt de vraag naar de gecertificeerde SIL technicus op dat gebied ook steeds groter. Voor een SIL Training bent u bij ons aan het juiste adres. 

Ter ondersteuning van de gerichte kennisontwikkeling hebben PRODUCA en Skilledin de handen ineen geslagen en een e-learningtraject SIL training opgezet.

Skilledin opereert als deskundige op het gebied van e-learningprocessen en PRODUCA levert de SIL-content. Beide bedrijven hebben in de afgelopen jaren enkele duizenden personen getraind op diverse onderwerpen waaronder SIL, ATEX, CE, meet- en regeltechniek, onderhoud etc. Vanwege onze samenwerking met normontwikkeling en NEN zijn we nauw betrokken bij de regelgeving. Het leer­programma is gericht op de praktijk, maar als rode draad lopen de relevante normen door de training. Met name betreft dat de IEC 61508 en IEC 61511.

Doelgroep SIL Training

Het programma van de SIL Training is speciaal geschikt voor managers, veiligheidskundigen, adviseurs, onderhoudstechnici, instrument- en procesengineers, inspecteurs en procesoperators in de procesindustrie en meer specifiek in de sectoren chemie, water, farmacie, olie en gas.

Doelstelling

Het programma van de SIL Training is opgezet in de Nederlandse taal en bestaat uit verschillende modulen. Door middel van praktijkvoorbeelden wordt de toepassing van SIL duidelijk gemaakt. De opzet van het gehele programma ‘Functionele Veiligheid en SIL’ is gemaakt om aan onderstaande doelstelling te voldoen.

De SIL Training heeft als voornaamste doel de deelnemer in staat te stellen om:

  1. het begrip functionele veiligheid te begrijpen
  2. het concept van veiligheidsfuncties (SIF en IPF) uit te leggen
  3. de functie en het doel van veiligheids­systemen (SIS) te kennen
  4. relevante overbruggingen veilig te kunnen gebruiken
  5. de juiste SIF/IPF-procedures te kunnen toepassen
  6. te kunnen beoordelen welke acties nodig zijn tijdens overbruggingen
  7. de SIF/IPF-componenten correct te kunnen testen
  8. een relevante test- en foutanalyse te kunnen doen

SIL Training inhoud en opzet

De SIL Cursus bestaat uit drie aaneengesloten delen die achtereenvolgens bewustwording ofwel awareness, kennis en kunde ofwel knowledge, en praktijk ofwel skills bijbrengen. Bekijk hier de volledige inhoud en opzet.

Certificaat SIL Training

Na het met goed gevolg afleggen van het gehele leertraject krijgt de deelnemer het certificaat ‘SIL Certified Technician’ en mag zich, op basis van het gestelde in de norm IEC 61511, deskundig persoon noemen voor het toepassen, ontwerpen, beheren en selecteren van SIL veiligheidssystemen in de procesindustrie.

Locatie

De klassikale trainingen worden gegeven op de RDM Campus te Rotterdam. U kunt zich aanmelden door een mailbericht te sturen naar: sil@produca.nl

Deze SIL Training heeft aandacht gekregen in het vaktijdschrift Automatie|PMA. Het hele artikel kunt u lezen in de online editie (zie pagina 20-21).

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden