Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Draaien aan de knoppen van de energietransitie

4 juni 2020 van 3:00 pm tot 4:00 pm

TNO

Ons land moet in 2050 een klimaatneutraal energiesysteem hebben. De vraag is of we dat doel kunnen bereiken zonder de economie radicaal te hervormen of andere ingrijpende maatregelen. Een energievoorziening zonder CO2-uitstoot is zeker voorstelbaar, maar er zijn duidelijke keuzes nodig. TNO heeft twee scenario’s uitgewerkt om de consequenties van verschillende keuzes in kaart te brengen.

Het gaat om een verkenning van de grote veranderingen die het Nederlandse energiesysteem te wachten staat in de periode na 2030. In het ene scenario (ADAPT) bouwen we als land voort op onze economische kracht en behouden we onze huidige levensstijl. In het tweede scenario (TRANSFORM) leidt gedragsverandering en de inzet van nieuwe innovatieve technologieën tot een schone, energiezuinige economie.

Kortom: de studie die vormgegeven is in een whitepaper geeft inzicht in de gevolgen van het ‘draaien aan de knoppen van de energietransitie’. Dat maakt het resultaat interessant voor beleidsmakers, investeerders en technologieontwikkelaars: die zitten aan de knoppen van de energietransitie.

Meld je aan voor een interactief webinar: ‘Draaien aan de knoppen van de energietransitie’ en ontdek wat de gevolgen zijn.

Programma

15.00 Welkom en introductie Katharina Andrés, Senior Business Developer TNO Energietransitie
  Inleiding en presentatie van de scenario’s, Ruud van den Brink, Programme Developement Manager Embedding & Integration TNO Energietransitie
  Resultaten whitepaper en samenvattende conclusies, Martin Scheepers, Research Manager TNO Energietransitie Studies
  Reactie Marcel Galjee, Vice President en Managing Director Energy & New Business at Nouryon
  Reactie Olof van de Gaag, Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE)
  Vragen
16.00 Einde webinar

Gegevens

Datum:
4 juni 2020
Tijd:
3:00 pm tot 4:00 pm
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://channel.royalcast.com/tnowebcasts/#!/tnowebcasts/20200604_1

Organisator

TNO
Telefoon:
088 866 00 00
E-mail:
info@tno.nl
Website:
https://www.tno.nl/
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden.

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!