Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Verduurzaming industrie

13 oktober 2020 van 3:00 pm tot 4:30 pm

De productie van groene waterstof d.m.v. elektrolyse, gevoed met wind-op-zee

Dinsdag 13 oktober 2020 van 15.00-16.30 uur

VEMW, RVO en de NVDE organiseerden de afgelopen jaren diverse inspiratietours om kennis en praktijkervaringen te delen over de mogelijkheden van CO2-reductie in de industrie. In een (CO2 vrije) touringcar werden bedrijven bezocht waarbij deelnemers een brede indruk kregen van de mogelijkheden voor verduurzaming van energiegebruik in de industrie. Corona gooit helaas roet in het eten. Een vijftal inspiratietours zullen nu plaatsvinden via een Gotomeeting webinar.

Op dinsdag 13 oktober a.s. vindt het eerste webinar plaats. Onderwerp: waterstof.

De industrie heeft ook in de klimaatneutrale toekomst moleculen nodig. Waterstof is volgens vele studies de belangrijkste kandidaat. Ørsted, de ontwikkelaar van het onlangs geopende windpark op zee Borssele 1 en 2, zet zich in voor de bouw van een proeffabriek voor groene waterstof in Zeeland. Binnen Smart Delta Resources (SDR) is het energiebedrijf daarvoor een samenwerking begonnen met grote industriële bedrijven, zoals Yara dat nu nog grote hoeveelheden aardgas gebruikt om ammoniak te maken als basis voor kunstmest. Beide bedrijven, Ørsted (Joel Meggelaars / Julius Smith) en Yara (Gijsbrecht Gunter), zullen ingaan op het potentieel voor de regio en hoe de productie van groene waterstof opgeschaald kan worden.

Gastheer:           Jacques van de Worp (VEMW)

Sprekers:            Joel Meggelaars / Julius Smith (Ørsted)

Gijsbrecht Gunter (Yara Sluiskil)

Klik hier om u in te schrijven.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!