Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Battery Day III

11 februari 2020 van 1:00 pm tot 5:30 pm

Na de succesvolle Battery Day I en Battery Day II zal op 11 februari 2020 Battery Day III volgen.

Na de succesvolle Battery Day I en Battery Day II zal op 11 februari 2020 Battery Day III volgen. Dit evenement wordt samen met het IAP (Innovatiecluster duurzame mobiliteit) en Brainport Development georganiseerd.

Graag nodigen we u uit om aanwezig te zijn, kennis te nemen van en mee te praten over de laatste ontwikkelingen omtrent batterijtechnologieën.

De dag zal starten met een presentatie over het veilig en verantwoordelijk gebruik van batterijen. En welke eisen en normen hierbij komen kijken. Weiss Technik zal u alles vertellen over de LV 124 normering; het gebruik van batterijen in elektrische voertuigen.

Verschillende logistieke partijen en OV bedrijven rijden inmiddels met één of meerdere HD elektrische voertuigen rond, dan wel niet in pilot vorm. Afgevaardigden van Albert Heijn en Transdev (Connexxion) zullen ons op de hoogte brengen van hun gebruikerservaringen op het gebied van deze voertuigen. Met name hoe deze voertuigen worden ingepland in de logistieke planning en dienstregeling voor een zo optimaal mogelijk rendement.

Waar komen batterijen vandaan? Stacey Links van de Universiteit Leiden komt vertellen over de grondstoffen van batterijen en hoe deze vervolgens bruikbaar wordt gemaakt voor de industrie.

Team Core is een studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven en is actief op het thema van E-waste en recycling (ook batterijen). Studenten teams zijn steeds professioneler aan het worden en staan in het middelpunt van interessante ontwikkelingen op verschillende thema’s (zie ook Lightyear, DENS, InMotion). Ze zijn ook al in contact met interessante partners waaronder Metalot. In een duo schap komen zij vertellen hoe recycling van batterijen aan te pakken en welke mogelijke obstakels zij kunnen tegenkomen.

Weleens gehoord van een vastestofbatterij? Het schijnt twee keer zo lang mee te gaan, twee keer zo snel te laden en twee keer zo goedkoop te zijn ten opzichte van de batterijen die wij vandaag kennen. Marnix Wagemakers van de Technische Universiteit Delft vertelt ons over de mogelijkheden die Solid State batterijen ons kunnen gaan bieden.

Het inhoudelijke deel van de Battery Day III eindigt met een forumdiscussie waarin de zaal de gelegenheid wordt gegeven om vragen te stellen aan alle sprekers.

Programma onder voorbehoud:

13:00 – Ontvangst en registratie

13:30 – Welkom en introductie door RAI Automotive Industry NL

13:15 – Facts and Figures, rol en positie van Nederland

13:50 – Gebruikerservaringen van batterij elektrisch aangedreven HD voertuigen

14:25 – Waar komen batterijen vandaan?

15:00 – Pauze

15:15 – Toekomst

15:50 – Recycling van batterijen

16:25 – Forumdiscussie en conclusies

17:00 – Netwerkborrel

Gegevens

Datum:
11 februari 2020
Tijd:
1:00 pm tot 5:30 pm
Evenement Categorie:
Website:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-battery-day-iii-86794700285

Organisator

AutomotiveNL

Locatie

Helmond, Automotive Campus
Automotive Campus 30
Helmond, NB 5708 HN Netherlands
+ Google Maps
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!