Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

iTanks Werkatelier Kill the Spill

20 september 2021 van 12:00 pm tot 3:00 pm

Op 20 september organiseert iTanks in samenwerking met EcoPort Innovatieprogramma van 12.00 tot 15.00 uur het werkatelier Kill the Spill.

Scheepvaart en visserij zijn onlosmakelijk verbonden met de waddenzeehavens. Ze hebben een belangrijke positieve waarde voor de (lokale) economie én de voedselvoorziening in Nederland. De vissers zijn soms dagenlang op pad om daarna met goed gevulde ruimen terug te komen in de haven. En dan moeten in een relatief kort tijdsbestek de ruimen leeg en de brandstoftanks vol.

Bij het bunkeren van schepen gaat het soms mis. Op een onbewaakt moment loopt een tank over of schiet een slang los waarbij scheepsbrandstof in het water van de haven terecht komt. De spills variëren van een paar druppels tot serieuze hoeveelheden van 10-tallen of zelfs 100-en liters. In 2020 registreerde Rijkswaterstaat toch zo’n 60 spills in de Waddenzeehavens. Dit levert schade op in de vorm van vervuild water, milieuschade voor levende dieren in het water en vervuiling van de bodem. Bij deze innovatiebooster kijken we naar het vraagstuk, beschikbare technieken en mogelijke vervolgstappen.

Beschrijving van het vraagstuk | BAT Scan | Coalities bouwen 
Korte introductie door iTanks en Rijkswaterstaat, aangevuld met reacties van belanghebbenden uit de keten. Bij deze sessie proberen we duidelijk te krijgen hoe groot het vraagstuk is. Wat zijn op dit moment de ‘best available techniques’ die te vinden zijn in Nederland en daarbuiten. Hier worden innovaties gezocht en gepresenteerd die aansluiten bij de vraag.De vraag is bekend, er zijn oplossingsrichtingen.. en nu verder! Met de aanwezigen wordt ingezet op vervolgstappen en innovatietrajecten.

*Het EcoPort innovatieprogramma is een tijdelijk samenwerkingsverband van programma Waddenzeehavens, iTanks en de NOVU, financieel mogelijk gemaakt door de Waddenprovincies, de Waddenzeehavens, havengemeenten en RWS.

Gegevens

Datum:
20 september 2021
Tijd:
12:00 pm tot 3:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://itanks.eu/event/itanks-innovation-booster-kill-the-spill/

Organisator

iTanks
Telefoon:
+ 31 10 313 24 96
E-mail:
contact@itanks.eu
Bekijk de site van Organisator
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!